"ŠTA JE DUŠAN BILO KOME KRIV?" Sestra uhapšenog Srbina: Kada sam ga posetila u pritvoru, bio je sav pretučen, te slike me i sad bole (VIDEO)

Novosti online

13. 06. 2023. u 11:53

NA protestu podrške za Radoša Petrovića i Dušana Obrenovića u Zvečanu, potresnim rečima okupljenima se obratila i Dušanova sestra Selma Muratović.

ШТА ЈЕ ДУШАН БИЛО КОМЕ КРИВ? Сестра ухапшеног Србина: Када сам га посетила у притвору, био је сав претучен, те слике ме и сад боле (ВИДЕО)

Foto: Novosti

Selma, koja prvi put govori u javnosti, poručila je da nema nikoga sem svog brata i moli da se pusti na slobodu jer ništa nije kriv. Tokom govora, tokom kog nije mogla da obuzda emocije i suze, Selma je rekla da je tokom posete u pritvoru videla brata svog isprebijanog i te slike je i dan-danas progone.

Foto: Novosti

- Ja sam Selma Muratović, sestra Dušana Obrenovića. Navršilo se dve nedelje otkako su mi oteli brata, kako su ga uhapsili bez ikakve krivice dok je mirno sedeo na zemlji i protestovao protiv nepravde i protiv sile. Dve nedelje kako strahujemo i strepimo za njega, dve nedelje koje su kao dve godine. Svaki dan je muka. Kada sam ga posetila u pritvoru, bio je sav pretučen i prebijen, te slike njega sa povredama me i danas bole. Šta je moj Dušan bilo kome kriv? Šta je nažao uradio? Ništa. Nikoga ne mrzimo, nikome zlo ne mislimo, a drže ga u zatvoru kao najvećeg kriminalca. Da li to neko na svetu, u Evropi vidi? Da li neko vidi njegove rane, naš muk? Da li neko vidi dokaze da su nevini? Želim da pružim podršku i Radoševoj porodici, znam koliko im je teško, muka nas je okupila. Samo tražimo slobodu, pravo i pravdu za Dušana i Radoša jer ništa nisu krivi. Hvala svima koji nas nisu zaboravili i koji se bore da istina o Dušanu i Radošu izađe na videlo - poručila je Selma.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (40)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?