GRAĐANI SE I DANAS OKUPLJAJU NA SEVERU KIM: Kfor uklonio žicu oko zgrade opštine Leposavić - noć protekla mirno

Tanjug

09. 06. 2023. u 08:28

PRIPADNICI Kfora su kasno noćas uklonili žicu oko zgrade opštine u Leposaviću.

ГРАЂАНИ СЕ И ДАНАС ОКУПЉАЈУ НА СЕВЕРУ КИМ: Кфор уклонио жицу око зграде општине Лепосавић - ноћ протекла мирно

Foto: D. Zečević

Vojnici američkog Kfora, koji obezbeđuju prilaz sedištu opštine, noćas su u potpunosti uklonili žilet-žicu koju su postavili pre desetak dana, kada je Kurtijev gradonačelnik Ljuljzim Hetemi nasilno ušao u zgradu, uz pomoć pripadnika tzv. kosovske policije i njenih specijalaca.

Ispred sedišta te najsevernije opštine na Kosovu i Metohiji ipak je ostala metalna ograda na koju su lokalni Srbi postavili srpske zastave.

Prištinski specijalci se, kako saznaje Tanjug, još uvek nalaze u zgradi, ali su vozila sklonjena iza zgrade, dok se ispred nalaze samo vozila Kfora.

U sve četiri opštine na severu Kosova i Metohije, noć je protekla mirno, a građani su, kao i prethodnih dana, počeli da se okupljaju, zahtevajući odlazak specijalne policije.

Do protesta na severu pokrajine došlo je nakon što je tzv. kosovska policija u petak, 26. maja, nasilno uvela u zgrade opština albanske gradonačelnike izabrane na izborima koje su Srbi bojkotovali.

U ponedeljak, 29. maja, tokom protesta u Zvečanu došlo je do sukoba između specijalaca kosovske policije i pripadnika Kfora sa građanima Srbima. Tom prilikom povređeno više od 50 Srba i preko 20 pripadnika međunarodne mirovne misije.

Srbi koji su proteklih dana mirno protestovali u Zvečanu, Zubinom Potoku i Leposaviću, zahtevaju da specijalne jedinice tzv. kosovske policije napuste sve četiri opštine i da albanski gradonačelnici ne ulaze u zgrade opština.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (55)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)