SAMO SRBE NIJE POMENUO: Šef OEBS-a za prištinske medije o žrtvama, ni reči o 52 ranjenih Srba

Novosti online

05. 06. 2023. u 14:39

ŠEF Misije OEBS-a na Kosovu Majkl Devenport rekao je da se bez učešća kosovskih Srba u institucijama poput policije, pravosuđa, opštinske administracije itd., osećaj normalnosti u svakodnevnom životu neće vratiti.

САМО СРБЕ НИЈЕ ПОМЕНУО: Шеф ОЕБС-а за приштинске медије о жртвама, ни речи о 52 рањених Срба

Foto: D. Z./Jutjub/Kossev

- Kao što smo čuli od EU i drugih faktora, trebalo bi da bude sveobuhvatnih izbora kako bi načelnici opština na severu imali neophodan legitimitet. Naravno, i naša misija je spremna da pomogne u ovom pravcu - rekao je Devenport.

On je dalje rekao da je situacija na severu veoma napeta. 

- Iako su izbori sprovedeni u skladu sa zakonskom regulativom, situacija nije održiva za predsednike koje bira veoma mali broj birača. S druge strane, svako nasilje je potpuno neprihvatljivo. Nažalost, došlo je do sukoba i napada u kojima su povređeni policajci, predstavnici međunarodnih misija i novinari, u nekim slučajevima i teže - dodao je Devenport, nijednom rečju ne pomenuvši ranjene i otete Srbe.

Devenport nije spomenuo srpske žrtve među kojima je Dragiša Galjak koji je upucan u leđa, dr Dragiša Milović koji je zadobio teške povrede, i 52 Srba koji su zatražili lekarsku pomoć.

BONUS VIDEO: PROVOKACIJA POLICIJE LAŽNE DRŽAVE - Srbi koji mirno protestuju uznemireni

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri