SRBI ISTRAJAVAJU U SVOJIM ZAHTEVIMA: I danas miran protest ispred zgrade opštine Zvečan

D. Z.

04. 06. 2023. u 10:48

I DANAS, sedmi dan za redom Srbi protestuju nedaleko od zgrade opštine Zvečan ispred koje se i dalje nalaze pripandici KFOR-dok su u samoj opštinskoj zgradi i pripadnici kosovske specijalne policije koji su u ovu zgradu nasilno upali pre desetak dana.

СРБИ ИСТРАЈАВАЈУ У СВОЈИМ ЗАХТЕВИМА: И данас миран протест испред зграде општине Звечан

FOTO D.Z.

Kordon KFOR-a koji se nalazi nedaleko od zgrade lokalne samouprave i ispod Doma kulture „Trepča“ ograđen je bodljikavom žicom ispred koje se nalazi metalna ograda na kojoj su okačene srpske zastave.

Građani se nalaze na ulici od crkve svetog Đorđa prema kordonu KFORa, čiji se vojnici nalaze i na ulazu u Zvečan iz pravca Kosovske MItrovice, kod osnovne škole „Vuk Karadžić“ i na izlazu prema Leposaviću. Srbi koji protestuju već sedmi dan uprkos tome što je vikend i dalje zahtevaju da albanski predsednici opština ne ulaze u objekte lokalnih samouprava na severu Kosova i Metohije, da opštine napuste pripadnici specijalne kosovske policije kao i da budu oslobođeni Radoš Petrović i Dušan Obrenović koji su uhapšeni pre početka sukoba tokom protesta u ponedeljak.

Inače, više od 160 intelektualaca iz svih krajeva Kosova i Metohije obratilo se međunarodnoj zajednici da uspostavi mir na ovom području i obezbedi uslove za mir.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (28)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a