GRAĐANI LEPOSAVIĆA SA ŽUTOM TRAKOM: Srbi sa važnim simbolom oko ruke poslali snažnu poruku (VIDEO)

Novosti online

31. 05. 2023. u 11:39

NEKOLIKO građana Leposavića na današnjem protestu u tom mestu stavilo je na ruku žutu traku sa Davidovom zvezdom, koja je simbol stradanja Jevreja u Drugom svetskom ratu i život u getu.

ГРАЂАНИ ЛЕПОСАВИЋА СА ЖУТОМ ТРАКОМ: Срби са важним симболом око руке послали снажну поруку (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Kako kažu, želeli su da na taj način ukažu na stradanje Srba na Kosovu. Oni su sedeli tik uz pojačanu bodljikavu žicu, da bi se zatim povukli u masu ljudi. Žute trake su takođe stavili na bodljikavu žicu kojom su pripadnici KFOR-a zaštitili prostor oko zgrade opštine.

Građani Leposavića i danas mirno protestuju i zahtevaju da se oslobode građani severa Kosova koji su u ponedeljak uhapšeni u Zvečanu, ali i da albanski gradonačelnici i specijalci tzv. kosovske policije napuste zgrade opština na severu Kosova. Veliki broj građana je okupljen ispred zgrade opštine.

Pripadnici KFOR-a obezbeđuju zgradu opštine u Leposaviću, a jutros oko 5 sati dodatno su obezbedili prostor bodljikavom žicom. Iza vojnika KFOR-a se i dalje nalaze oklopna vozila tzv. specijalnih jedinica kosovske policije.

KFOR je danas dozvolio direktoru Centra za socijalni rad Gradimiru Nastiću da izveze službeni automobil koji je bio bukvalno zarobljen u krugu gde se nalaze vojnici KFOR-a, dodatno opasani bodljikavom žicom. Automobil dačija daster se nakon radnog vremena parkira u krugu opštine i koristi se za potrebe socijalnih usluga, a tu je ostao zarobljen nakon što su počeli protesti.

Nakon što su otvorili kapiju, vojnici KFOR-a su i pomogli da se automobil izveze, dobili su aplauz okupljenih građana.

(kosovo online)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (66)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima