PALMA: Nisu zakazale institucije, krivi su roditelji ubica iz Beograda i Mladenovca

Novosti online

19. 05. 2023. u 15:02

OPOZICIONI političari žele da tragediju koja je zadesila Srbiju pretvore u političku korist, istakao je u raspravi u Skupštini Srbije predsednik i šef poslaničke grupe Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma.

ПАЛМА: Нису заказале институције, криви су родитељи убица из Београда и Младеновца

Foto Tanjug

- Ja nisam protiv toga da opozicija šeta i kažu da šetaju protiv nasilja, ali moje pitanje je zašto, ako šetaju protiv nasilja, ne nose crni flor na reveru i da na taj način pokažu svoje saosećanje sa porodicama koje su izgubile svoje najmilije. Kada se nešto desi u Evropi vidimo da fudbaleri na svim utakmicama nose crni flor i u domaćim ligama i u evropskim takmičenjima. Ako mi ne možemo da se ujedinimo oko ovakve tragedije ili oko nacionalnih pitanja... Izgleda da nas sve razjedinjuje. Ja ne prihvatam da su institucije zakasnile ili zakazale, krivi su roditelji tih ubica, i maloletnika u Beogradu i ubice u Mladenovcu. Njihovi roditelji su najveći krivci. Nije kriv ni Bata Gašić, ni Vučić, ni bilo kod ministara, ni predsednik Vučić. Krivi su roditelji od tih ubica. Da li je Bata Gašić mogao da zna koliko pušaka ima taj iz Mladenovca ? Ne. Da li je Vučić to moga da zna? Ne. Ali roditelji tih ubica su znali i znali su roditelji tog maloletnika iz Beograda da im je dete sklono oružju i šta bi moglo da napravi - istakao je Palma.

Uvesti predmet „porodica“ - vratiti autoritet prosvetnim radnicima

- Ta dvojica izvršilaca strašnih zločina nikada ne treba da izađu iz zatvora. Svakodnevno ponavljam već šest godina da roditelji treba da znaju šta je predmet interesovanja njihove dece na društvenim mrežama. Mi moramo da vratimo autoritet učiteljima, nastavnicima i profesorima u školama. Svaka škola zna koje je dete u njihovoj školi problematično, ali ne smeju da jave roditeljima. I moramo da uvedemo predmet „porodica“. Mi smo u naše vreme imali predmet „Domaćinstvo“, koji je kasnije ukinut, ali danas treba da se uvede predmet „porodica“, da deca znaju šta je porodica i šta znači porodica - kazao je Marković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)