BULATOVIĆ: Poljoprivreda ne sme biti poligon za političke obračune

Novosti onlajn

17. 05. 2023. u 15:20

NAŽALOST, proteklih dana smo svedočili brojnim političkim obračunima za koje nije bilo ni mesto a ni vreme. Poslednji u nizu takvih nekonstruktivnih događaja su protesti dela poljoprivrednika, koji širom Srbije svojom mehanizacijom blokiraju saobraćajnice, iako je država pokazala sluh i otvorenost za pregovore, naveo je u saopštenju Dejan Bulatović, narodni poslanik.

БУЛАТОВИЋ: Пољопривреда не сме бити полигон за политичке обрачуне

Foto: Printscreen/Jutjub/Dnevnik

- U okolnostima u kojim je jasna spremnost vlasti da razgovara sa poljoprivrednicima i razgovorom dođe do rešenja, moram da se zapitam da li su ovo zaista protesti poljoprivrednika, ili zapravo politički protesti koji imaju za cilj da naruše poredak i omoguće pojedinim opozicionim političarima sticanje najsitnijih poena na račun teškog i poštenog rada poljoprivrednika ove zemlje - naveo je Bulatović.

- Stav dela poljoprivrednika da se odbijaju dalji pregovori jasan je pokazatelj da su ovi protesti politizovani. Vlada Srbije na čelu sa premijerkom Anom Brnabić je izašla sa nizom konstruktivnih predloga koje je jedna grupa poljoprivrednika „a priori“ odbila i to u ime svih poljoprivrednika Srbije. Ovakav potez povlači niz ozbiljnih pitanja: Zašto su prekinuti pregovori? Zašto je odbijen sastanak sa predsednikom države? Zašto se ne prihvataju konstruktivni predlozi? Zašto se izbegava konstatacija činjenice da je ove godine opredeljeno više budžetskih sredstava za poljoprivredu i da su subvencije povećane? Zašto je zanemarena činjenica da je Vlada Srbije bila spremna da prihvati neke od zahteva poljoprivrednika i da se o njima dalje razgovara? Zašto se tendenciozno predstavlja da je stanje u poljoprivredi gore nego što jeste? Ko stoji iza takve ideje i ko se to kocka sa našom poljoprivredom? - upitao je Bulatović.

- Činjenica da se bavim poljoprivredom i da mi je poznato stanje u stočarstvu, ratarstvu, voćarstvu i drugim segmentima agrara, navodi me na zaključak da neko pokušava da manipuliše poljoprivrednicima širom Srbije i vrlo je bitno da ustanovimo ko to radi. Jedino legitimno sredstvo u postizanju rešenja za ovaj problem jesu razgovori. Dijalog kroz relevantne državne institucije, počev od Odbora za poljoprivredu Skupštine Srbije, zatim ministarstva poljoprivrede, pa do premijerke Ane Brnabić i predsednika Aleksandra Vučića, koji su više puta pokazali spremnost da u razgovorima učestvuju. Poljoprivreda je jedan od najvažnijih motora razvoja ove zemlje i kao takvoj ne sme joj se pristupati laički, neozbiljno i manipulativno. Razumevanje, znanje i odgovornost. To je potrebno pokazati u ovoj situaciji i ovom prilikom iskazujem potpunu spremnost da se kao narodni poslanik priključim pregovorima i samim tim preuzmem deo odgovornosti za iste. Nisam spreman da učestvujem ni u kakvim destruktivnim političkim igrama. Poljoprivrednicima ne trebaju politički instruisani pojedinci, već normalno stanje u kome će svojom mehanizacijom da oru njive, a ne drumove - zaključio je on.

 
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (59)

CELA SRBIJA ĆE TOG DANA BITI UZ SVOG PREDSEDNIKA: Ključan datum za naš narod - svi će biti uz Vučića tokom rasprave o Srebrenici