AMBASADOR SRBIJE U SAD ĐURIĆ SA KONGRESMENOM KOSTOM: Za mirno rešenje ukrajinske krize

Novosti online

02. 04. 2023. u 14:26

Ambasador Srbije u Sjedinjenim Američkim Državama Marko Đurić razgovarao je na Kapitol hilu sa kongresmenom Džimom Kostom, članom Pododbora za Evropu u Odboru za spoljne poslove američkog Kongresa.

АМБАСАДОР СРБИЈЕ У САД ЂУРИЋ СА КОНГРЕСМЕНОМ КОСТОМ: За мирно решење украјинске кризе

Instagram

Među glavnim bilateralnim temama susreta bila je privredna saradnja, sa posebnim akcentom na mogućnostima za zajednički rad na širenju sistema energetske infrastrukture u Srbiji, kao i na aktuelnim infrastrukturnim investicijama i projektima, saopštila je ambasada Srbije u Vašingtonu.

S tim u vezi, ambasador Đurić izvestio je kongresmena Kostu o napredovanju radova na projektu Moravskog koridora, koji američka kompanija Behtel gradi u konzorcijumu sa turskom Enkom, istakavši njegov značaj kao prvog digitalnog koridora u našoj zemlji.

- Moravski koridor predstavlja novu razvojnu šansu za domaću privredu, industriju i turizam. Njegova izgradnja u znatnoj meri doprineće napretku i na lokalnom nivou, jer će se za opštine koje se nalaze na njegovoj trasi i tamošnje stanovništvo otvoriti brojne mogućnosti - rekao je Đurić.

Sagovornici su iskoristili susret da razmotre i aktuelnu situaciju u regionu Zapadnog Balkana, kao i najvažnija međunarodna pitanja, konstatujući da je pronalazak mirnog rešenja za ukrajinsku krizu od najveće hitnosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

ODREKAO SE TITULE! Novak Đoković objavio gde i kada igra do kraja 2023. godine