NA SUDU ZBOG PUTINOVIH PARA: Vacić tužio Stojkovića

Novosti Onlajn

31. 03. 2023. u 21:05

PREDSEDNIK Srpske Desnice Miša Vacić podneo je tužbu Prvom osnovnom sudu u Begradu protiv advokata Čedomira Stojkovića zbog neistina i uvreda iznetih na konferenciji održanoj 13. februara 2023. godine ispred Trećeg osnovnog suda u Beogradu.

НА СУДУ ЗБОГ ПУТИНОВИХ ПАРА: Вацић тужио Стојковића

Foto: Tanjug

Stojković je tada u izjavi medijima izneo neistinite i uvredljive tvrdnje da je Miša Vacić direktno finansiran od strane Ruske Federacije i od režima Vladimira Putina.

- Nikada u svom životu, pa ni od početka svog političkog delovanja, nisam primao niti bi primio novac od bilo koje strane zemlje, pa ni od Rusije. Godinama se zalažem da se u Srbiji donese Zakon o stranim agentima koji bi obavezao udruženja, medije i pojedince koji dobijaju novac iz inostranstva da to moraju javno da istaknu tokom svog delovanja - podseća Miša Vacić.

U svom tužbenom zahtevu on traži 600.000 zbog uvreda, rušenja ugleda i nanošenja teškog duševnog bola. Vacić kaže da će novac koji bude dobio uplatiti u humanitarne svrhe za civile žrtve nacističkog kijevskog režima ,

- Tražimo da pravda bude zadovoljena jer objavljene neistine podrivaju kredibilitet mog klijenta i on se oseća ugroženo i zabrinuto za sebe i svoju porodicu - kaže Vacićev advokat Mirjana Radovanović.

Vacić je takođe podneo krivičnu prijavu protiv Ilije Zernova zbog lažnog prijavljivanja. Podsećamo, Zernov je 13. februara Trećem osnovnom sudu u Beogradu prijavio Mišu Vacića za navodni fizički napad

- Osumnjičeni je podneo krivičnu prijavu sa neistinitim navodima da je napadnut od strane mog klijenta dok je pokušavao da prekreči mural, takođe je naveo da je Miša Vacić bio maskiran ali da ga je on ipak prepoznao dok je advokat Ilije Zernova tražio od Tužilaštva da se odmah zakaže prepoznavanje. Sve su ovo laži i izmišljotine obzirom da ako je podneo krivičnu prijavu protiv Miše Vacića, prepoznavanje je nebulozno i suvišno, a ako nije bio siguran da je u pitanju Miša Vacić, onda osumnjičeni nije trebao da podnese krivičnu prijavu protiv njega - kaže advokat Mirjana Radovanović.

Vacić smatra da je predugo bio „vreća za udaranje“ raznim liberalnim aktivistima i prozapadnim medijima koji su predhodnih godina u javnost izdnosili laži, uvreda i kleveta na njegov račun i najavljuje da će od sada na svaki od ovih primera reagovati pravnim sredstvima.

(Pravda)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura