VUČIĆ: Putin mi nije rekao šta će biti u Ukrajini, ali sam prepoznao to u razgovoru s njim - ni 3 minuta nije pričao o tome

Novosti online

26. 03. 2023. u 10:22

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić gostujući na TV Prink govorio je o izjavi Kristijana Veršolca, koji je rekao da je od srpskog predsednika saznao da će početi rat u Ukrajini.

ВУЧИЋ: Путин ми није рекао шта ће бити у Украјини, али сам препознао то у разговору с њим - ни 3 минута није причао о томе

Foto: Pink Printskrin

- Nije to neka velika tajna, mogli ste da pogledate i u vašoj arhivi moje izjave od 25. novembra, kada sam bio u Sočiju kod predsednika Putina. Ja sam tada rekao da očekujem da nam se priprema mnogo toga teškog u svetu. Ne zato što mi je Putin bilo šta slično rekao, ja njega dovoljno dobro poznajem. I ja sam razumeo šta će se desiti u Ukrajini - kaže predsednik, i dodaje da je Putin ranije uvek govorio mnogo o Ukrajini, a na tom sastanku nije pričao ni tri minuta. 

On kaže da nije prorok, već je samo slušao i ređao činjenice, i da će pokušati da objasni šta očekuje u narednom periodu.

- Mislim da već u junu mora da usledi, pošto Ukrajina neće lako pobediti u vojnom smislu, to je gotovo nemoguće, očekujem da će dobiti veliki zamah na evropskom putu. Mislim da će biti donete odluke o hitnom početku pregovora i hitnom ulasku u EU. Amerikanci prave jedan blok unutar Evrope, poseban blok koji će činiti Poljska, Baltičke zemlje i Ukrajina. Imaćete zemlje koje su veće od Francuske po broju stanovnika. Ako dodate tome i Rumuniju, onda taj kvintet ili sekstet postaje najmoćniji u Evropi, a pod direktnim je uticajem Amerike - ističe Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (292)

GLOBALNI FORUM O ETICI VEŠTAČKE INTELIGENCIJE: Ka razumevanju i upravljanju novim izazovima