"ŽIVELO NAŠE ČELIČNO PRIJATELJSTVO": Predsednik Vučić se sastao sa ambasadorkom Čen Bo (FOTO)

Novosti online

15. 03. 2023. u 14:46

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić učestvovao je danas, sa ambasadorkom NR Kine Čen Bo, na onlajn sastanku u okviru Dijaloga Komunističke partije Kine sa političkim partijama sveta.

ЖИВЕЛО НАШЕ ЧЕЛИЧНО ПРИЈАТЕЉСТВО: Председник Вучић се састао са амбасадорком Чен Бо (ФОТО)

Foto: Instagram/avucic

Predsednik Vučić je u objavi na zvaničnom Instagram profilu citirao poslovicu koju često pominje kineski predsednik Si Đinping - "Hajde da oružje rata zamenimo darovima od žada i svile."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aleksandar Vučić (@avucic)

- Mir mora da ostane nasleđe čovečanstva, iz koga ćemo crpeti snagu za globalnu stratešku stabilnost, čiji će krajnji rezultat biti zajednička i održiva bezbednost svih zemalja. Baš kao i NR Kina, Srbija se zalaže za striktno pridržavanje osnovnih principa međunarodnog prava. NR Kina je, kao stalna članica SB UN, uvek bila posvećena očuvanju mira i pružala diplomatsku podršku teritorijalnom integritetu Srbije, i našim pokušajima da odbranimo međunarodni pravni poredak - istakao je predsednik.

Vučić ističe zahvalnost našim kineskim prijateljima zbog istrajne posvećenosti poštovanju Rezolucije 1244.

- Verujem da ljubav koju naši narodi gaje prema slobodi i miru dodatno jača naše tradicionalno prijateljstvo. Kinesko angažovanje u sektorima infrastrukture, energetike i rudarstva u Srbiji značajno je podstaklo našu ekonomiju, otvaranje radnih mesta i mogućnosti za naše građane, a pomoglo je i u promovisanju saradnje i razmene između naša dva naroda. Hvala predsedniku Siju i NR Kini za postojano prijateljstvo i podršku. Živelo naše čelično prijateljstvo! Živela Kina! Živela Srbija - piše u objavi na zvaničnom Instagram profilu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (67)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna