PALMA: Ja sam za pokret, a ne za bojkot

Novosti online

11. 03. 2023. u 10:55

PREDSEDNIK Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma je gostujući na HEPI TV, na pitanje o formiranju Narodnog pokreta za državu koje je najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao da je za pokret, a ne za bojkot.

ПАЛМА: Ја сам за покрет, а не за бојкот

Foto Tanjug

- Vi vidite da su pojedini političari iz parlamentarne opozicije u Srbiji za bojkot svega što je dobro za Srbiju. Ja sam za pokret, a ne za bojkot. Ja sam za sve ono što je u interesu građana Srbije i svih gradova i opština u Srbiji. Najbolji primer ponašanja opozicije u Srbiji je sastanak u Briselu pre tri dana delegacije Skupštine Srbije, koju su činili poslanici vladajućih i opozicionih partija sa evroparlamentarcima predvođenih Izaslanikom za Zapadni Balkan Vladimirom Bilčikom, kome je prisustvovao i poslanik Jedinstvene Srbije Života Starčević, koji me je pozvao iz Bisela i rekao „ne mogu da verujem šta pojedini opozicionari pričaju protiv Srbije“.

To je čudo da vi dođete u Brisel gde se odlučuje o sudbini građana Srbije, tamo se ne odlučuje o sudbini Aleksandra Vučića, već građana Srbije i vi se tako ponašate i kažete da je u Srbiji sve crno. Ako je u Srbiji sve crno kao što pričaju pojedini opozicionari, zašto onda u Srbiju dolaze investitori iz Nemačke, Italije, Francuske, SAD i otvaraju fabrike u našoj zemlji. Ako postoji nestabilnost kao što pričaju ti opozicionari, a što nije tačno, kako onda samo nemačke fabrike zapošljavaju oko 70 000 naših radnika u Srbiji. Ja molim sve opozicione partije da se preusmerimo sada svi i da vidimo šta je to što je interes građana Srbije. Siguran sam, a to je i više puta rekao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, da neće priznati takozvano Kosovo i da je protiv ulaska takozvanog Kosova u Ujedinjene nacije. A šta više hoćete i šta još Srbija treba da uradi da je vi ne napadate ? Ja ovo govorim kao nekadašnji opozicionar. Ja kada pređem granicu, nikada nisam u inostranstvu napadao ni Koštunicu, ni Đinđića ni Tadića i nikada ništa loše nisam pričao o svojoj državi, već samo o nepravdi koja se sprovodi nad Srbijom od strane dela međunarodne zajednice“, rekao je Marković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

TAJNOVITE SMRTI GLUMACA: Bili su blizanci - jedan se utopio, za drugog su vezane jezive priče