SI ĐINPING, ERDOGAN, ALIJEV... Šta su svetski zvaničnici poručili predsedniku Vučiću u rođendanskim čestitkama

Novosti onlajn

04. 03. 2023. u 22:15

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić primio je danas, povodom rođendana, čestitke brojnih svetskih zvaničnika i članova diplomatskog kora akreditovanih u Beogradu.

СИ ЂИНПИНГ, ЕРДОГАН, АЛИЈЕВ... Шта су светски званичници поручили председнику Вучићу у рођенданским честиткама

Foto: Tanjug

Predsedniku Vučiću čestitku su uputili predsednik Kine Si Đinping, predsednica Mađarske Katalin Novak, kao i predsednici Turske i  Azerbejdžana, Redžep Tajip Erdogan i Ilham Alijev, saopštila je služba za saradnju s medijima predsednika Republike.

Vučiću su čestitke uputili i predsednik Kazahstana Kaim Žomart Tokajev, predsednik Republike Srpske Milorad Dodik kao i predsedavajuća Predsedništva Bosne i Hercegovine Željka Cvijanović. 

- Poslednjih godina, odnosi između Kine i Srbije se razvijaju na visokom nivou, međusobno političko poverenje čvrsto je kao stena, a saradnja u svim oblastima konkretno napreduje, nižući značajne rezultate. Pridajem veliki značaj razvoju odnosa Kine i Srbije i spreman sam da dodatno uložim napore, sa Vama zajedno, kako bismo sveobuhvatno strateško partnerstvo podigli na još viši nivo - navodi se u čestitki predsednika Si Đinpinga, koji je predsedniku Vučiću poželeo dobro zdravlje.

Foto: EPA

Predsednica Mađarske Katalin Novak je u čestitki poželela predsedniku Vučiću dobro zdravlje i uspeh, navodeći da Mađarska posvećuje puno pažnje daljem razvijanju prijateljskih odnosa sa Srbijom.

- Raduje me što smo i na predsedničkom nivou u više navrata mogli da doprinesemo tom uspešnom procesu i iščekujem našu buduću saradnju - navodi se u čestitki predsednice Mađarske, koja je pozvala predsednika Vučića na ovogodišnji 5. Demografski samit u Budimpešti. 

U čestitki predsednika Turske Erdogana se, između ostalog, kaže: 

- Uveren sam da će se naše bilateralne veze i saradnja, na čelu sa Vašom ekselencijom i na temeljima čvrstog prijateljstva i solidarnosti, još više unaprediti. Uz najlepše želje za blagostanje i sreću prijateljskog naroda Srbije, koristim ovu priliku da Vam čestitam rođendan.

Foto: M. Anđela

Predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev istakao je da izuzetno ceni dosledne napore predsednika Vučića u smeru razvijanja prijateljskih  odnosa i saradnje naših zemalja. 

- Uveren sam da ćemo uspešno nastaviti zajedničke napore u smeru jačanja srdačnih odnosa Srbije i Azerbejdžana, kao i da ćemo produbiti našu bilateralnu i multilateralnu saradnju. Poštovani gospodine predsedniče, primite srdačne čestitke, uz želje za dobro zdravlje, uspeh u radu i obavljanju Vaših odgovornih dužnosti na dobrobit prijateljskog naroda Srbije - navodi se u čestitki predsednika Alijeva. 

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Predsedniku Vučiću čestitku je uputio i predsednik Kazahstana Kasim Žomart Tokajev izrazivši uverenje da će višestruka i uzajamno korisna saradnja između dve zemlje i dalje biti plodna i sa velikim rezultatima. 

- Bezuslovno, zahvaljujući strateškoj viziji i aktivnoj delatnosti, Vi vodite Srbiju putem prosperiteta i razvoja. Koristim ovu priliku da Vam poželim uspeh na odgovornoj funkciji, a Vašoj porodici zdravlje i blagostanje - navodi se, između ostalog, u čestitki predsednika Tokajeva. 

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je čestitku u kojoj se, između ostalog kaže: 

- Biti na čelu države u vreme globalnih promena koje se reflektujui na unutrašnje prilike u zemlji, zahteva ličnost izuzetne snage i umeća za donošenje najboljih odluka za svoj narod i državu. Uveren sam da ćete, kao i do sada, mudro i promišljeno voditi zemlju putem napretka i prosperiteta, jer snažna Srbija je od neprocenjive važnosti za bratski srpski narod u Republici Srpskoj, u kojima ćete uvek imati iskrene prijatelje i saradnike.

Foto: Instagram/buducnostsrbijeav


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (201)

NEKE NAMIRNICE STROGO IZBEGAVAO: Kako je Tesla čuvao zdravlje - čudio se šta sve ljudi rado jedu