ANA BRNABIĆ: Samo Vučić je znao da će 10 godina kasnije oko ZSO da se lome koplja

Novosti online

04. 03. 2023. u 09:02 >> 09:56

PREMIJERKA Vlade Srbije Ana Brnabić gostovala je na TV Pink i izjavila da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić izborio u Briselu dodatno vreme mira i stabilnosti.

АНА БРНАБИЋ: Само Вучић је знао да ће 10 година касније око ЗСО да се ломе копља

Foto: Ptintskrin/Pink

Ona je nedelju za nama opisala kao tešku.

- Za predsednika Srbije nema pauze. Sutra je predsedniku rođendan. On se penje u avion i putuje u Katara, bori se za dodatne investicije. Bez obzira na sve optužbe i sva podmetanja, čovek je izborio za nas u Srbiji dodatno vreme mira i stabilnosti - rekla je Brnabićeva, govoreći o pregovorima u Briselu o Kosovu i Metohiji.

Premijerka je kazala da su kulminirali najbrutalniji napadi na Aleksandra Vučića. Ona je optužila opoziciju da je uradila sve u njenoj moći da oteža položaj Srbije.

Podsetila je na najave Miloša Jovanovića, koga je nazvala "Francuzom", i drugih iz opozicije koji su najavljivali da će Vučić da potpiše kapitulaciju u Briselu.

- Aleksandar Vučić se vrati iz Brisela, a oni kažu da nikada nisu ni rekli da će potpisati. Neverovatna doza bezobrazluka - kazala je premijerka.

Foto: Ptintskrin/Pink

Premijerka je izjavila da nema rezervnu državu, a to joj spočitavaju oni koji je imaju.

- Da li je pocepao francuski pasoš? Nije. Dok je pričao da Srbija ne treba u EU, on je bio u EU - rekla je Brnabićeva.

Premijerka je rekla da su se u Briselu desile tri važne stvari: Nije potpisano ništa, još glasniji su svi u međunarodnoj zajednici koji kažu da je prva tačka na dnevnom redu formiranje Zajednice srpskih opština i tamo je ponovio naše crvene linije - ne tzv. Kosovo u UN i nema priznanja tzv. Kosova.

U studiju je emitovan i prilog u kom Vučić u parlamentu ponavlja da neće priznati lažnu državu Kosovo i da nije za tzv. Kosovo u UN.

Premijerka je rekla da su svi iz opozicije koji kritikuju Vučića zbog KiM već bili na vlasti.

- Ne bori se oni za KiM, oni se bore protiv Aleksandra Vučića. Zajedno se bore da oslabe Aleksandra Vučića i oni koji su za NATO i oni koji su protiv NATO i to je slabljenje Srbije - kazala je Brnabićeva. 

Kaže da se tako pravi Srbija po meri stranog faktora, bez stabilne većine u Skupštini Srbije.

- Takva je Srbija nekada bila, a sada je Srbija nezavisna država - kazala je ona.

Ona je podsetila i na izjavu albanskog političara i prvog čoveka "Rokfeler fondacije" Hakija Abazija, za koga kaže da finansira Savu Manojlovića, a rekao je da je ZSO "omča oko vrata (tzv.) Kosovu".

- Pre 10 godina je Aleksandar Vučić osmislio ZSO i sam je ubacio u Briselski sporazum - kazala je Brnabićeva.

Objasnila je da to pokazuje koliko je dalekovid Vučić.

- Samo je on znao da će 10 godina kasnije oko toga da se lome koplja i kada ćemo se grčevito držati za ZSO - kazala je Ana Brnabić.

Podsetila je na puštenje presuđenih albanskih terorista iz zatvora za vreme vlasti DSS i Vojislava Koštunice. Podseća da su tada na vlasti bili i Vuk Jeremić, Zdravko Ponoš, Boris Tadić, Miloš Jovanović...

- Zaključno sa 17. martom 2002. godine su svi morali da budu na slobodi. Tačno dve godine kasnije kreće pogrom Srba na Kosovu i Metohiji. Beograd ništa nije učinio, a danas se busaju u pileće grudi. Iz svojih kabineta su gledali kako se gori crkva Bogorodica Ljeviška - podsetila je ona.

Brnabićeva je rekla da je tada etnički očišćeno najmanje šest gradova, zapaljeni su manastir Dečani, Hram Hrista Spasa...

- Sada se busaju u grudi iz sigurnosti Beograda. Sada bi otišli na Kosovo, samo im fali PCR test - kazala je ona.

Ona je komentarisala i izjavu Petera Stana da tema dijaloga nije "međusobno priznanje", već "normalnizacija odnosa".

- Za to se izborio Aleksandar Vučić, kao što se izborio za ZSO - rekla je premijerka.

Podseća na grešku bivše vlasti iz 2010. godine da se premeste pregovori o KiM iz UN u EU, kao i na sporazum iz 2011. godine o uvođenju administrativnog prelaza.

- Dali su i šta im nikada nisu tražili - kazala je Brnabićeva.

Kaže da je teško braniti pozicije Srbije, a istovremeno zadržati investicije. Zamolila je političke protivnike da ne rade protiv interesa svoje zemlje.

- Nama treba jedinstvo i stabilna Srbija. Nemojte zarad mrve vlasti, vi koji imate rezervnu državu i Francusku i Hrvatsku, da govorite za predsednika svoje zemlje da je izdajnik - zaključila je Brnabićeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (132)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!