NASTAVLJA SE NASILJE NAD SRBIMA: Optužuju naše ljude umesto da kazne Albanca

D. Z.

03. 03. 2023. u 22:48

Uz upozorenje na nastavak institucionalnog pritiska na građane opštine Štrpce i samu lokalnu samoupravu iz ove opštine ističu da je nakon pokušaja ilegalne gradnje na teritoriji opštine u selu Sevce, od strane biznismena iz Prištine B.M. i opravdanog protesta građana, tužilaštvo u Uroševcu podiglo optužnicu protiv sedmorice građana srpske nacionalnosti, koji su između ostalih prisustvovali protestu 21. maja 2022. godine

НАСТАВЉА СЕ НАСИЉЕ НАД СРБИМА: Оптужују наше људе уместо да казне Албанца

FOTO D.Z.

Naime, iz ove lokalne samouprave ističu da iako je Opština kao institucija preduzela sve pravne korake u ovom slučaju, od same zabrane gradnje do krivične prijave protiv B.M. zbog uklanjanja inspekcijskih traka i nastavka radova, protiv samog prekršioca zakona B.M., od strane nadležnih institucija nisu preduzeti nikakvi koraci, već se to čini protiv nedužnih meštana Sevca.

- Dodatno, Opština Štrpce je dobila dopis od strane Ministarstva prostornog planiranja i infrastrukture, a povodom žalbe B.M., gde se traži da se čitav slučaj ponovo razmatra, a gde je u međuvremenu i sudskom odlukom, i pored spora oko vlasništva nad zemljištem, odlučeno u korist B.M - ističe se u saopštenju opštine Štrpce i dodaje da sve ovo ukazuje na očiglednu nameru da se i protiv odluka izvršne lokalne vlasti, protiv peticije građana koja je jednoglasno podržana od strane Skupštine opštine Štrpce, deluje u korist onih koji sumnjivim metodama žele da ostvare svoje ciljeve.

- Opština Štrpce će se do kraja svim pravnim i demokratskim sredstvima boriti protiv ovakvih i sličnih slučajeva i u punom kapacitetu stati uz svoje građane koji su neopravdano pozvani na odgovornost. Zajedno, bez obzira na sve, oduprećemo se svim pritiscima – dodaje se u saopštenju za javnost opštine Štrpce i navodi da su nepravda i pritisci kada je ova većinski srpska opština u pitanju - postali svakodnevnica.

- Jasno nam je i zašto je to tako. Predstavnike međunarodnih misija i organizacija na Kosovu ćemo takođe obavestiti o ovom, još jednom, problemu uz veru da će neko napokon da reaguje i stane na put institucionalnom nasilju nad građanima Štrpca - stoji u saopštenju Opštine Štrpce.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!