VUČEVIĆ ODGOVORIO OBRADOVIĆU: Boško me je zabrinuo jer čovek ne zna šta znači mirovna misija

Novosti onlajn

27. 02. 2023. u 16:41

MINISTAR odbrane Miloš Vučević odgovorio je na najnovije napade Boška Obradovića, šefa poslaničke grupe Dveri.

ВУЧЕВИЋ ОДГОВОРИО ОБРАДОВИЋУ: Бошко ме је забринуо јер човек не зна шта значи мировна мисија

Foto: Printskrin /Youtube/24 Vesti

- Boško Obradović me svojim današnjim obraćanjem medijima prvo nasmejao, a onda i dosta zabrinuo, jer čovek ne zna šta znači "mirovna misija". Najozbiljnije je rekao kako će Srbija da šalje svoju decu da gine u Mozambiku, ne znajući da mi tamo ne učestvujemo u ratnim dejstvima. On kao da je sad "pao s Marsa", pa ne razume Vojsku, ne zna da se Vojska Srbije ne sprema za rat u inostranstvu već je naš nacionalni interes da participiramo tamo gde se čuva mir. Boško nije obavešten da je usvojena Odluka o izmenama i dopunama Odluke o upotrebi Vojske Srbije i drugih snaga odbrane u multinacionalnim operacijama van granica Republike Srbije, čime su  stvoreni uslovi da pripadnici Vojske Srbije, pored multinacionalnih operacija koje su bile obuhvaćene odlukom iz 2019. godine, budu angažovani i u Vojnoj misiji Evropske unije za obuku u Mozambiku (European Union Training Mission in Mozambique - EUTM Mozambique). Tako je Boško pod velom lažnog patriotizma uprkos neznanju pokušao da se podvuče pod kožu poslanicima, ali na njegovu žalost - opet mu nije uspelo. Naša deca neće ginuti, Boško. Bavi se temama koje razumeš, ako uopšte takve teme postoje... - izjavio je Vučević.

Podsetimo, Obradović rekao je da je veliki broj  vojnika zbog lošeg materijalnog statusa napustio Vojsku Srbije i tražio od ministra vojske odgovor o kom broju ljudi koji su otišli u VS se tačno radi. 

Obradovlć je imao primedbe na to što vojnici Vojske Srbije idu u mirovnu misiju u Mozambiku i u borbene trupe EU za upravljanje kriznim situacijama. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove