"NAŠE DVE ZEMLJE SU ISKRENO POSVEĆENJE ZALAGANJU ZA MIR" Vučić se sastao sa ministrom spoljnih poslova UAE (FOTO)

Novosti onlajn

21. 02. 2023. u 17:18

U OKVIRU radne posete Abu Dabiju, predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ministrom spoljnih poslova i međunarodne saradnje UAE, šeikom Abdulom bin Zajedom al Nahjanom.

НАШЕ ДВЕ ЗЕМЉЕ СУ ИСКРЕНО ПОСВЕЋЕЊЕ ЗАЛАГАЊУ ЗА МИР Вучић се састао са министром спољних послова УАЕ (ФОТО)

Foto: Instagram

- Sa prijateljem šeikom Abdulom bin Zajedom al Nahjanom nastavio sam odlične razgovore koje smo započeli u Beogradu u januaru ove godine, sa posebnim fokusom na još brži razvoj sveobuhvatne i strateške bilateralne i ekonomske saradnje između Srbije i UAE.

Neizbežno, razmenili smo mišljenja i o najnovijem razvoju geopolitičke situacije i tektonskim poremećajima u arhitekturi međunarodnih odnosa, koji su otvorili brojne nove konflikte i doneli veliku neizvesnost i duboke podele između nacija i država. Saglasii smo se da zalaganje za mir nema alternativu u međunarodnim odnosima, kao i da su naše zemlje iskreno posvećene tom cilju.

U vremenima kada se ruše stara i stvaraju nova savezništva, Srbija sa ponosom ističe prijateljstvo sa #UAE, kao jednim od glavnih faktora mira ne samo na Bliskom istoku, već i na daleko širem planu.

Hvala Vam još jednom na čvrstom i iskrenom partnerstvu, dragi prijatelji iz #UAE! - napisao je predsednik Vučić na Instagramu. 

Tokom posete, Vučić se prethodno sastao i sa predsednikom UAE, šeikom Muhamedom bin Zajedom al Nahjanom, sa kojim je razgovarao o geopolitičkoj situaciji i unapređenju odnosa i saradnje dve zemlje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (101)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!