SLAĐAN TRAJKOVIĆ KRITIČNO: Ima groznicu, molio da ga vode kod doktora, ali Kurtijevi ljudi sprovode torturu

Dragana ZEČEVIĆ

13. 02. 2023. u 12:51

SLAĐAN Trajković, bivši pripadnik kosovske policije koji je uhapšen 15. decembra prošle godine pod optužbom da je počinio navodni ratni zločin, ostaje u pritvoru zatvora visokog rizika u Grdovcu kod Podujeva jer je Osnovni sud u Prištini odbio žalbu advokata da se Trajković brani sa slobode ili da mu se omogući lečenje u kliničko-bolničkom centru u Kosovskoj Mitrovici.

СЛАЂАН ТРАЈКОВИЋ КРИТИЧНО: Има грозницу, молио да га воде код доктора, али Куртијеви људи спроводе тортуру

Foto: D. Milovanović/Društvene mreže

Njegova supruga Suzana za Novosti ponavlja da je Slađanovo zdravlje ugroženo i da u zatvoru nema adekvatno lečenje.

- Znam da je imao groznicu i da je tri dana povraćao. Tražio je da ga vode u ambulantu, ali to nisu učinili, već je u subotu uzeo palitreks od nekog zatvorenika. Moj suprug je prehlađen, ima groznicu i jake bolove u mišićima tako da bukvalno ne može da hoda - priča Suzana koja očekuje da u sredu poseti supruga u pritvoru.

I dok podseća da je Slađan uhapšen 15. decembra i da mu je pritvor produžen do kraja marta, opominje da je suđenje koje je trebalo da se održi šestog, osmog i devetog februara odloženo za četvrtak, 16. februar, kada se očekuje saslušanje svedoka tužilaštva.

foto D.Z.

- Uprkos takvom lošem zdravstvenom stanju Slađan izričito traži da se dovedu svedoci, da ga pogledaju u oči, iako on nikog od njih ne poznaje – dodaje Suzana koja revoltirano ponavlja da gotovo deset godina koliko je bio u kosovskoj policiji Slađan nije bio kriv ni za šta, a da je optužen onda kada je skinuo uniformu.

- Sve su to lažni svedoci, a tužilaštvo samo kupuje vreme kako bi ga i psihički ubili jer mu ne daju adekvatnu terapiju, a on je fizički jako slab i bolestan - zaključuje Suzana i naglašava da ne zna šta da rade i kome da se obrate za pomoć budući da međunarodna zajednica ne reaguje na apele porodice da se njenom suprugu omogući pre svega adekvatno lečenje i pravo na pravedno suđenje.

Foto: Društvene mreže

- Kada se žalimo daju mu lekove dva-tri dana, a potom nedelju dana ne daju, pa iznova. Što je najgore, kada se mi žalimo i oglasimo u javnost, oni ga u zatvoru zovu na razgovor, kada ćutimo još je gore i nismo više svesni ni šta da radimo niti kako da se ponašamo. Kada se telefonom čujemo, on ne može ništa da nam kaže jer je čuvar pored njega, a on nema nikakvih informacija. Iako su mu prošli put odneli Večernje novosti, izbacili su stranicu na kojoj je bila vest o protestu podrške u Kraljevu, kao i ranije kada su bili protesti u Mitrovici i Prištini - zaključuje Suzana koja ističe zahvalnost Kancelairji za Kosovo i Metohiju i državi Srbiji koje su, kaže, uz njih, ali da reakcija međunarodne zajednice koja se deklarativno zalaže za ljudska prava još uvek izostaje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)