VUČIĆ SVE STAVIO NA PAPIR: Predsednik izneo detaljnu računicu o parlamentarnim izborima - "Ovo je čista matematika - postoje tri kampa"

Novosti onlajn

10. 02. 2023. u 21:55

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić komentarisao je večeras gostujući u emisiji "Prva tema" na televiziji Prva izbore u Srbiji.

ВУЧИЋ СВЕ СТАВИО НА ПАПИР: Председник изнео детаљну рачуницу о парламентарним изборима - Ово је чиста математика - постоје три кампа

Foto: printskrin/Prva TV

Predsednik je rekao da je njegova popularnost veoma visoka, i da mogući predsednički izbori zavise samo od njega.

- Ali da pogledamo parlamentarne izbore. Da se SNS sa 43-45 odsto spusti na 35-37. Da se pusti značajniji uticaj spoljnih sila da desničarske stranke skoče na 15 odsto. Da se SPS podigne sa 11 odsto na 15 odsto. Sada vam govorim nešto što je matematika. Da ovaj evropski blok, Zeleni, Đilas, računajte i Jeremića, da oni ukupno imaju 20 do 22 odsto. I imate manjine i ostale, to je 8-10 odsto. Tu postoje tri kampa. Jedan je SNS. Jedan mogu da budu SPS i desničari sa 30, i ovaj kamp, levičari, evropejci i manjine na 30 odsto. Za strance je idealno da budu pata karte.

- Tu SNS ne može sa manjinama, već bi morali da uzmu nekoga od Evropejaca. Dobili bi haos u Srbiji, to je smisao svega. Da se Srbija uruši i postane nestabilna. I to rade strane službe, da Srbija više ne vodi samostalnu politiku - otkrio je Vučić.

Foto: printskrin/Prva TV

On je istakao da se još uvek ne dešava ništa poput toga, iako je bilo blizu da se tako nešto desi. Predsednik je istakao i da nije video kao pretnju kampanju socijalista "Žene su zakon".

- Samo mi nije jasno za šta ste vi ministri. Ok, da ste izašli sa predlogom, za žene preduzetnice i poklonima, to je ok. To je tvoj posao. Ali ne da vodiš izbornu kampanju, to radi kada počnu izbori. Suština je u tome da morate da idete na deo ženskog biračkog tela, pošto one žele stabilnost i sigurnost. To hoće da skinu od SNS. I ok to je legitimno, da se radi u kampanji, ali ne 15 dana posle preuzimanja vlasti - ističe predsednik.

Vučić kaže da bi u takvoj situaciji Srbija lako i brzo bila uništena.

- Vidite, oni hoće tri kampa i da menjaju igrače. Malo ti sa ovim, malo ti sa onim, ucene ovog, ucene onog. To je razarajuće za Srbiju, i nikada nisam pristajao na takve stvari. Narod je razumeo, ljudi čak i da ne znaju brojeve nosem su osetili šta je planirano - kazao je on.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (97)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!