"NIKO VIŠE NIJE ZA MIR, NI MISICE" Vučić o poziciji Srbije - "Moramo voditi računa o duši našeg naroda, ali i finansijskim interesima"

Novosti onlajn

10. 02. 2023. u 21:40

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić gostujući večeras u emisiji "Prva tema" na TV Prva, komentarisao je rat u Ukrajini.

НИКО ВИШЕ НИЈЕ ЗА МИР, НИ МИСИЦЕ Вучић о позицији Србије - Морамо водити рачуна о души нашег народа, али и финансијским интересима

Ukrajinski vojnik, Foto AP

- Da podsetim, imate izbore u Poljskoj, Americi, kao i Rusiji 2024. godine, imate izbore u Britaniji, morate na to da računate. Na zapadu razmišljaju da ako krene naopako ovde, moramo da zaustavimo sukob ovako ili onako. Kada zaustave sukob, neće da imaju Rusi pristup Balkanu, i da Srbi više prave probleme. Rusi neće da budu počišćeni do granice sa Belorusijom, i da nemaju više nikakav uticaj. U toj poziciji, naša zemlja je bukvalno između čekića i nakovnja, i ja to ne krijem - ističe predsednik.

Vučić kaže da on stalno govori o miru, iako više niko nije za mir.

- Više ni misice i misteri ne govore o miru u svetu, već svi hoće pobedu nad onim drugim. Šta mi sada da radimo? Mi moramo da znamo da najveći deo investicija imamo sa Zapada, i mnogo je glupo kada neki kažu da moramo to da otkačimo, a sutra bi kukali na svoje plate, jer ne znaju kako se država finansira i funkcioniše. Kao i oni koji kažu da raskinemo skroz sa Rusijom, da izbacimo Dostojevskog, Čajkovskog i Tolstoja. To ne može da bude Srbija, moramo voditi računa o duši našeg naroda, ali i finansijskim interesima - rekao je on.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (60)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!