KURTI VRBUJE SRPSKE POLICAJCE: "Novosti" otkrivaju nove planove Prištine

M. STANOJKOVIĆ

10. 01. 2023. u 08:04

NAJNOVIJI plan premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija je da u svoje redove vrati između 100 i 150 srpskih policajaca koji su sa ostalim Srbima napustili tzv. kosovske institucije.

КУРТИ ВРБУЈЕ СРПСКЕ ПОЛИЦАЈЦЕ: Новости откривају нове планове Приштине

Aljbin Kurti, Foto AP

Jedan od uslova za povratak je da se izjasne da su ih primorale nepoznate maskirane osobe da skinu uniforme.

Prema informacijama "Novosti", Kurti je pokrenuo mehanizme kako bi ovaj plan sproveo u delo, a u vezi sa tim, održao je sastanak sa ministrom unutrašnjih poslova lažne države Dželjajem Svećljom, koji je dobio nalog da realizuje ovu ideju.

Angažovao je i pripadnika jedinice tzv. kosovske policije za sever KiM Mehmeta Terbunju, koji je dobro pozicioniran na tom području, kako bi pojačao kontakte da bivšim pripadnicima srpske nacionalnosti koji su dali otkaze i pokušao da ih ubedi da se vrate na svoja radna mesta. Posebna ciljna grupa su bivši policajci koji nisu svojevremeno integrisani iz MUP Srbije u tzv. kosovski.

Neophodno je da policajci "samo podnesu zahtev" za ponovni prijem, a naknadno će biti pozvani od strane policijskog inspektorata Kosova da daju izjavu da su nasilno naterani od strane predstavnika Srba na severu i Srbije da napuste kosovske institucije. Zauzvrat, nakon povratka, bila bi im "osigurana zaštita rukovodstva" i "kosovskih institucija" od svih mogućih faktora rizika.

Foto D. Milovanović

Bivši oficir Kontraobaveštajne službe i potpukovnik u penziji Ljuban Karan vidi ove poteze kao pokušaje kompromitacije srpskog rukovodstva i ucenu za srpske policajce:

- Ovo je pre svega, poruka međunarodnoj zajednici kako bi se Kurti prikazao kao korektan, a u stvari je to podvala. Ako policajcima postavljate uslov, to se onda zove ucena.

Smatram da njemu ne odgovara da se policajci vrate u ovom trenutku, a pogotovo ne policajci koji su vezani za svoju državu. On želi Srbe koje bi da prevaspita i da ih zastraši. Srpski policajci svakako ne bi bili bezbedni u toj sredini.

POZIV ZA VOJSKU U VIDEO-PORUCI

MINISTAR odbrane tzv. Kosova Armend Mehaj pozvao je mlade da se pridruže tzv. kosovskim bezbednosnim snagama. On je u video- poruci na društvenoj mreži "Fejsbuk" poručio da je konkurs otvoren do 15.  januara:

- Ostalo je nedelju dana do završetka konkursa za prijem 612 aktivnih vojnika i 388 vojnika rezervnog sastava. Mladići i devojke, bez obzira na etničku pripadnost, pozivam vas da se prijavite za za ulazak u vojsku Kosova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri