GLAVNA TEMA VOJNA INDUSTRIJA: Vučić se sastao sa Gulijevim u Bakuu (FOTO)

Tanjug

21. 12. 2022. u 07:40

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić sastao se jutros u Bakuu, u okviru radne posete Azerbejdžanu, sa ministrom vojne industrije te zemlje Madatom Gulijevim.

ГЛАВНА ТЕМА ВОЈНА ИНДУСТРИЈА: Вучић се састао са Гулијевим у Бакуу (ФОТО)

Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

U fokusu razgovora je vojna industrija i jačanje saradnje dve zemlje u toj oblasti.

- Veoma bitna poseta Azarebejdžanu sa kojim imamo istinski prijateljske odnose. Vrlo poštujemo, već godinama unazad, rad predsednika Alijeva. Došli smo u snažnom sastavu i upravo smo počeli razgovore o najvažnijim stvarima iz vojne industrije i transferu tehnologija - napisao je Vučić na Instagramu.

Sastanku su prisustvovali i pomoćnik ministra odbrane za materijalne resurse Nenad Miloradović, ambasador Srbije u Azerbejdžanu Dragan Vladisavljević i delegacija odbrambene industrije Srbije.

- Vojna industrija je mnogo bolja nego ranije, ali ne možete nikada da budete zadovoljni ako želite snažnu vojsku - rekao je Vučić tokom prvog dana posete.

Vučić će kasnije posetiti i "Hejdar Centar", a potom će u Predsedničkoj palati imati tet-a-tet sastanak sa predsednikom Azerbejdžana Ilhamom Alijevim.

Nakon toga će dvojica predsednika održati konferenciju za medije.

Zatim će delegacije Srbije i Azerbejdžana imati i radni ručak. Vučić je najavio da će tokom posete Azerbejdžanu imati važne razgovore i o saradnji dve zemlje u energetici i drugim oblastima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (192)

KOSOVO NIJE DRŽAVA I NE MOŽE U SAVET EVROPE: Vulin razgovarao sa članovima Svetog sinoda Grčke pravoslavne crkve