"NIKAD NAM OVAKO OTVORENO NISU PRETILI UBISTVIMA!" Srbi koji 12. dan dežuraju na barikadama dodatno uplašeni najnovijom porukom

D. Z.

21. 12. 2022. u 07:00

BARIKADE smo i postavili u znak protesta zbog Kurtijevih učestalih pretnji i terora koji sprovode njegove jedinice policije. Dosad je mogao biti uhapšen bilo koji Srbin sa severa, i to bez ikakve krivice, a što i pokazuju poslednja hapšenja Miljana Adžića, Dejana Pantića i Slađana Trajkovića, ali ova Kurtijeva izjava znači da sada i svaki Srbin na barikadama može biti ubijen.

НИКАД НАМ ОВАКО ОТВОРЕНО НИСУ ПРЕТИЛИ УБИСТВИМА! Срби који 12. дан дежурају на барикадама додатно уплашени најновијом поруком

Foto D.Z.

Ovo revoltirano ističu građani sa severa Kosmeta, koji su već 12 dana na barikadama na putnim pravcima Kosovska Mitrovica - Leposavić - Jarinje, kao i na pravcu Kosovska Mitrovica - Zubin Potok - Brnjak. Svi nam kažu da ih je dodatno uplašila Kurtijeva izjava o "žrtvama pri uklanjanju barikada" i čitaju je kao direktnu poruku svima njima koji se danonoćno smenjuju na putevima.

 - Kurti nikada nije bio otvoreniji nego ovom izjavom i kao da jednostavno priželjkuje srpske žrtve na severu - kaže nam jedan od žitelja Rudara kod Zvečana. - Srbi su kao vid demokratskog protesta i ranijih godina organizovali barikade, ali im do sada nije prećeno ubistvima.

Naš sagovornik, koji sa suprugom i dvoje dece živi u ovom mestu, ističe da je poražavajuće da međunarodni predstavnici na KiM ne reaguju na ugrožavanje ljudskih prava Srba na KiM, iako je situacija iz dana u dan sve teža.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)