LIDERI TZV. KOSOVA ŽELE DA OTMU GRČKOJ TERITORIJU: Kurti i Osmanijeva traže priznanje od Atine, a poziraju sa zloslutnom mapom (FOTO)

Novosti online

15. 12. 2022. u 17:37

GRČKI list Grik siti tajms pisao je o situaciji na Kosovu i Metohiji, a u prvi plan je stavio to što su samozvani premijer tzv. Kosova i tzv. predsednica lažne države Aljbin Kurti i Vjosa Osmani pozirali sa mapom "Velike Albanije", koja uključuje region Epir i ostrvo Krf.

ЛИДЕРИ ТЗВ. КОСОВА ЖЕЛЕ ДА ОТМУ ГРЧКОЈ ТЕРИТОРИЈУ: Курти и Османијева траже признање од Атине, а позирају са злослутном мапом (ФОТО)

Foto: Profimedia

Tu vest je na Tviteru pro prokomentarisao ambasador Srbije u Grčkoj Dušan Spasojević naglasivši da "čak i ako vuk ostari, njegove ovce se ne menjaju".

- Oportunisti i nacionalistički populisti, 'premijer' i 'predsednik' Kosova, Aljbin Kurti i Vjosa Osmani, promovišu meganacionalistički plan Velike Albanije pripajanjem delova Srbije i Grčke. Čak i ako vuk ostari, njegove ovce se nisu promenile - napisao je Spasojević.

Inače, podseća Grik siti tajms, član 4. Rezolucije 1244 SB  UN dozvoljava povratak srpske vojske i policije na Kosovo i Metohiju pod određenim okolnostima, uključujući obeležavanje/čišćenje minskih polja, održavanje prisustva u blizini mesta srpske baštine i održavanje prisustva na ključnim graničnim prelazima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna