SVE VIŠE SRBA JE NA BARIKADAMA: Igor Simić, potpredsednik Srpske liste, o stanju u Kosovskoj Mitrovici

D. Z.

14. 12. 2022. u 17:03

IZRAŽAVAJUĆI zahvalnost svim građanima koji su odlučili da ostanu i opstanu na prostoru Kosova i Metohije, koji su odlučni da brane pravo na postojanje i pravo na život u 21 veku, Igor Simić potpredsednik Srpske liste istakao je u sredu popodne posle sednice kriznog štaba opštine Kosovska Mitrovica da je svakoga dana sve veći broj građana na barikadama i da je to reakcija Srba na ono što Priština želi.

СВЕ ВИШЕ СРБА ЈЕ НА БАРИКАДАМА: Игор Симић, потпредседник Српске листе, о стању у Косовској Митровици

Foto: D.Z.

- Mi još jednom apelujemo na građane da ostanu istrajni, ali suzdržani i da poštuju strane predstavnike Kfora i Euelksa, jer su oni ovde prisutni u skladu sa međunarodnim sporazumima - istakao je Simić.

On je rekao da krizni štab osim predstavnika Srpske liste čine i profesori, doktori, intelektualci građani...kao i da su se na sednici štaba osvrnuli na aktivnosti vezane za sednicu SO severna Mitrovica odnosno "aktivnosti nekakve nove većine" što je, kako je rekao, neverovatno da u opštini u kojoj 95 odsto građana čine Srbi, tu novu opštinsku većinu čine uglavnom Albanci.

- Nelegalno je i nelegitimno to što se dogodilo na sednici SO koju ne prihvatamo, kao što i ne prihvatamo nelegitimnu i protivzakonitu presudu Ivanu Todosijeviću, jer je on samo zato što je Srbin osuđen na zatvorsku kaznu - rekao je Simić, koji je dodao da je potrebno da se sačuva mir.

Pozivajući građane na suzdržanost on je pozvao i međunarodnu zajednicu da utiče na povlačenje kosovskih specijalaca, jer je, kako je naglasio, očigledno da "njihovo prisustvo izaziva strah naših građana pogotovu što zaustavljaju i pretresaju građane i što, kako je rekao, ima situacija gde ljudi ne mogu da izađu iz svojih dvorišta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave