OVAKO IZGLEDA VLADAVINA PRAVA KADA STE SRBIN: Tek nakon što je ovaj video objavljen i postao viralan, Kfor je reagovao (VIDEO)

Novosti online

13. 12. 2022. u 14:11

-Ovako izgleda „vladavina prava“ ako ste Srbin na Kosovu*: Dejan Pantić je uhapšen bez razloga (bez objašnjenja, bez predočenih dokaza), 10. decembra, napisala je Ana Brnabić na svom Tviter nalogu povodom hapšenja Pantića i očaja njegove porodice, koja još uvek nema kontakt sa njim.

ОВАКО ИЗГЛЕДА ВЛАДАВИНА ПРАВА КАДА СТЕ СРБИН: Тек након што је овај видео објављен и постао виралан, Кфор је реаговао (ВИДЕО)

Foto: Novosti

-Prva 2 dana niko nije znao gde je. Porodica i dalje nema kontakt sa njim. Reč je o teškom bolesniku sa srčanim oboljenjima, a već 3 dana je ostao bez lekova. Ovo je snimak njegovog sina kako se obraća međunarodnoj zajednici za pomoć.

Tek nakon što je ovaj video objavljen i postao viralan, Kfor je reagovao i poručio da će Dejanu obezbediti lekove.

Gde još u Evropi možete uhapsiti osobu bez dokaza ili jasnih optužbi, držati je u pritvoru bez advokata ili kontakta sa porodicom, ugroziti mu život povlačenjem lekova i odlučiti da ga držite u zatvoru dok vlasti ne odluče koje optužbe da podignu?

Da nema barikada, da li bi Evropa čula za Dejana? Ne.

Svake nedelje na Kosovu* postoji slučaj poput Dejanovog. I nikog nije briga, napisala je premijerka.

Podsetimo, Predrag Pantić, sin uhapšenog Dejana Pantića, uputio je apel svima da se dostave lekovi ocu i da im se dozvoli da se čuju s njim makar na minut.

Pripadnicima Euleksa uručeni medikamenti za Dejana Pantića 

POSLE snažnog pritiska koji su porodica Pantić, srpski narod na Kosovu i Metohiji, država Srbija, Kancelarija za Kosovo i Metohiju i celokupna srpska javnost izvršili da se Dejanu Pantiću omogući da primi terapiju i dobije neophodne lekove jer je težak srčani bolesnik, predsednik privremenog organa opštine Leposavić Zoran Todić malopre je uručio neophodne medikamente pripadnicima Euleksa koji bi lekove trebalo da odnesu u specijalnu bazu Prištine nadomak Jarinja gde se Pantić nalazi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)