SRBI NE ODUSTAJU, I DALJE NA BARIKADAMA: Rano jutros snažna detonacija u Severnoj Mitrovici, jutro za sada mirno (VIDEO)

Novosti online

11. 12. 2022. u 07:59

SRBI sa severa Kosova i Metohije proveli su noć na barikadama, trenutno je situacija mirna. U Severnoj Mitrovici se oko tri ujutru čula jaka detonacija.

СРБИ НЕ ОДУСТАЈУ, И ДАЉЕ НА БАРИКАДАМА: Рано јутрос снажна детонација у Северној Митровици, јутро за сада мирно (ВИДЕО)

Foto: Jutjub/Kosovo Online

Prema poslednjim informacijama administrativni prelazi Jarinje i Brnjak i dalje su zatvoreni, policija tzv. Kosova ne dopušta prelaz ni automobilima niti peške.

Podsetimo, građani na severu KiM počeli su da se okupljaju i postavljaju barikade nakon što je juče uhapšen Dejan Pantić. 

Pantić, koji je nedavno napustio policiju tzv. Kosova, kada su Srbi izašli iz institucija, uhapšen je na administrativnom prelazu, dok se vraćao iz pravca Raške, a u trenutku hapšenja bio je sa suprugom.

- Strane službe pokušale su da mu zalepe nešto, ali nisu uspele ništa. I sada ne znaju kako da izađu iz ovoga, jer moraju da nađu dvojicu lažova - svedoka, kao što su otimali Srbima stanove. Ne znaju kako da se izvuku iz ove priče - kazao je sinoć predsednik Vučić.

Tokom jučerašnjeg dana došlo je do niza incidenata, pa su tako specijalci ROSU na putu Lučka Reka-Gazivode kod mesta Ribnjak zaustavili i više od sat vremena brutalno maltretirali Davora Markovića i njegovog sina Andriju iz Zubinog Potoka.

Markovići su reporteru Kosovo onlajn detaljno ispričali detalje drame koju su preživeli.

- Vraćali smo se iz sela, kad smo u mraku videli ROSU policajce koji su nas zaustavili i odmah izbacili iz auta. Bez ikakvog razloga su nas bacili na asfalt i Andrija je glavom udario. Onda su nas ubacili u kanal pored puta koji je pun blata i vode. Tu su nas držali više od sata - priča Davor Marković za Kosovo onlajn.

Po njegovim rečima, dok su ležali u kanalu iz oklopnih vozila ROSU specijalaca čula se duga pucnjava ka okolnim brdima.

- Pucali su ka selima gore. Nas su držali u onom blatu, izuli nam čizme i čarape. Udarali su nas po nogama. U šoku sam. Imam pritisak veliki. Sin mi je povređen, žena kad je čula šta se desilo dobila je pritisak 200 - govori u dahu Davor.

(Kosovo Online)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)