ŠOLE: Izbore na severu (tzv.) Kosova treba odložiti

Novosti online

08. 12. 2022. u 22:25

SAVETNIK američkog Stejt departmenta Derek Šole izjavio je za Glas Amerike da izbore na severu (tzv.) Kosova treba odložiti i da će o tome razgovarati sa liderima (tzv.) Kosova tokom njegove posete Prištini sledeće nedelje.

ШОЛЕ: Изборе на северу (тзв.) Косова треба одложити

Foto: Shutterstock/Ilustracija

Šole je rekao da Sjedinjene Države misle da "nije pravo vreme za izbore, s obzirom na osetljivost trenutka i nasilja u poslednja 24 sata".

 - Napeto je i želimo da budemo sigurni da postoje uslovi za održavanje slobodnih i poštenih izbora. (tzv.) Kosovo je multietnička demokratija, poput Sjedinjenih Država. Ponosni smo na posao koji su Sjedinjene Države uradile u ovih 20-ak godina za uspostavljanje demokratije na (tzv.) Kosovu i želimo da radimo na tome da je podržimo i sačuvamo. Stoga smatramo da ove izbore treba odložoti dok ne dođe vreme i kada se mogu održati bez podsticanja nestabilnosti i nasilja - kazao je on.

Šole je rekao da će razgovarati  sa "liderima" u Prištini.

 - Biću tamo sledeće sedmice i to će biti jedna od glavnih tema u razgovorima s predsednicom i premijerom dok radimo na zajedničkom putu napred - rekao je Šole.

(Kosovo Onlajn)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Dvojezične državne škole sve traženije, a jedna se uskoro otvara i u Beogradu na vodi!