"KURTI NIJE OD KORISTI" Grenel: On je odbio svaku ideju - Bajdenova administracija mora da ga kritikuje

Tanjug

30. 11. 2022. u 09:43

SPECIJALNI izaslanik za dijalog Beograda i Prištine u administraciji bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa Ričard Grenel ocenio je danas da se pregovori raspadaju jer se, kako kaže, Stejt dipartment dogovara sa Evropljanima i izrazio uverenje da je u tom procesu neophodno vođstvo SAD.

КУРТИ НИЈЕ ОД КОРИСТИ Гренел: Он је одбио сваку идеју - Бајденова администрација мора да га критикује

Foto: AP Photo/Darko Vojinovic

On smatra da kada se Evropljanima prepusti vođstvo, dobija se mnogo priče, a malo akcije i ističe da je neophodno da "američki lideri povedu" i da imaju poverenje obe strane.

Grenel je u intervjuu za RTS premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija označio kao nekoga ko odbija sve ideje, te nije od koristi.

- On je odbio svaku ideju koju su mu Amerikanci ponudili. Sada odbija i ideje koje nude Evropljani. Čak i Bajdenova administracija mora da ga kritikuje. I ja mislim da on ne služi svom narodu. Ne pomaže u ovoj situaciji - kaže Grenel.

Naveo je i da su u Trampovoj administraciji mislili da "sedenje za stolom i pričanje o politici ne vodi nikuda" i da su želeli ekonomski razvoj, što bi "pokrenulo stvari".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (3)

VAŽAN SASTANAK: Vučić sutra sa DŽejmsom OBrajanom