VULIN REAGOVAO NA PLAN ZA STVARANJE VELIKE ALBANIJE: Srpski svet uslov opstanka srpskog naroda

Novosti online

29. 11. 2022. u 11:11

LIDER Pokreta socijalista Aleksandar Vulin reagovao je na planove Prištine i Tirane za stvaranje Velike Albanije.

ВУЛИН РЕАГОВАО НА ПЛАН ЗА СТВАРАЊЕ ВЕЛИКЕ АЛБАНИЈЕ: Српски свет услов опстанка српског народа

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

- Velika Albanija je velika pretnja miru na Balkanu i jedino što može sačuvati mir je srpski svet. Ujedinjeni Srbi su garant da se ujedinjeni Albanci neće širiti na prostore u kojima ne žive. Proces ujedinjenja Albanaca je moguć samo ako se na isti način bude rešavalo nacionalno pitanje Srba - rekao je Vulin i dodao:

- Zapad koji otvoreno podstiče ujedinjenje Albanaca mora da pomogne ili prestane da se suprotstavlja ujedinjenju Srba, sve što se dozvoli Albancima ne može se uskratiti Srbima. Balkan će biti uspešan i miran onoliko koliko se bude rešavalo nacionalno pitanje naroda na Balkanu, zato je srpski svet uslov opstanka srpskog naroda i osnovni zadatak ove generacije srpskih političara u svim zemljama na Balkanu gde Srbi žive.

Podsetimo, dok se na svaki vid saradnje Beograda i Banjaluke naroguše i obruše na Srbiju, zapadni centri moći ostali su i gluvi i nemi na poslednje otvoreno demonstriranje planova Prištine i Tirane da izbrišu postojeće granice i dosanjaju san o "velikoj Albaniji". Tako se niko ni iz evropskih zemalja, ni iz Brisela ni Vašingtona, nije oglasio zbog toga što je obeležavanje 110. godišnjice nezavisnosti Albanije proteklo u znaku velikoalbanskog političkog dekora, koji je bio detaljno isplaniran.

Najpre je u nedelju 27. novembra u Tirani održana zajednička sednica albanskog i kosovskog parlamenta, a premijeri Edi Rama i Aljbin Kurti slali su udružene poruke o "borbi za zajednički dom svih Albanaca". Zatim je juče zgrada Skupštine tzv. Kosova osvetljenja bojom albanske zastave, a Kurti je zajedno sa predsednicom privremenih institucija Vjosom Osmani, šefom parlamenta lažne države i albanskim zvaničnicima na Trgu zastave u Valoni prisustvovao podizanju albanske zastave, povodom albanskog nacionalnog praznika Dana zastave koji se obeležava 28. novembra. Više o tome čitajte klikom OVDE!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Da li znate po kom srpskom velikanu je nazvana ulica koja povezuje Savski trg i Kulu Beograd?

Da li znate po kom srpskom velikanu je nazvana ulica koja povezuje Savski trg i Kulu Beograd?

BEZ poštovanja istorije i čuvanja sećanja na velikane koji su nas svojim besmrtnim delima u prošlosti zadužili nema ni svetle budućnosti. Vođen ovim univerzalnim životnim geslom, Belgrade Waterfront nije propustio da, podižući najmodernije naselje u Srbiji, čitavu desnu obalu Save premreži novim saobraćajnicama koje predstavljaju svojevrstan omaž slavnim istorijskim ličnostima.

23. 05. 2024. u 16:00 >> 12:26

Komentari (0)

ŠOK! Ne ide na EURO 2024 jer mu devojka previše dobro izgleda - pa je odlepio?! (FOTO/VIDEO)