MINISTAR RUŽIĆ NA SASTANKU SA PREDSTAVNICIMA SINDIKATA: Nove vesti u vezi sa platama i sprečavanjem nasilja

Novosti onlajn

21. 11. 2022. u 14:44

NA sastanku ministra prosvete Branka Ružića sa predstavnicima reprezentativnih sindikata dogovoren je rad Radne grupe za prevenciju i sankcionisanje nasilja u školama koja će razmatrati predloge i ideje za usavršavanje sistema podrške prevenciji i rešavanja nasilja u školama i većeg poštovanja reda i rada u njima, a u koju će biti uključeni i predstavnici sindikata.

МИНИСТАР РУЖИЋ НА САСТАНКУ СА ПРЕДСТАВНИЦИМА СИНДИКАТА: Нове вести у вези са платама и спречавањем насиља

Foto: Ministarstvo prosvete

- U ovom momentu najvažnije je da osiguramo da se sve što je propisano primenjuje, a Radna grupa će, siguran sam, u najkraćem roku proceniti i šta je najbolje preduzeti od novih mera kako bismo pomogli učeniku, odnosno nastavniku nad kojim se vrši nasilje - rekao je ministar.

On je dodao da će se jednaka pažnja posvetiti i unapređenju vaspitnog rada sa učenicima koji izvrše nasilje, jer i njima treba pomoći da se, kako kaže, vrate na dobar put.

Predstavnici sindikata su u razgovoru sa predstavnicima Ministarstva prosvete, Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave i Ministarstva finansija izrazili potrebu da se ponovo pokrene dijalog o uvođenju platnih razreda i platnih grupa.

Predstavnici Ministarstva finansija su rekli da je budžet u skupštinskoj proceduri i da će biti povišice za prosvetne radnike od 12,5% , a da će o sledećim eventualnim povećanjima biti razgovora.

U toku je prikupljanje informacija po školama za raspisivanje šeste faze konkursa za zapošljavanje za 50% i više norme, čime će se od prve faze do danas ukupno zaposliti oko 17.000 prosvetnih radnika zastalno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima