PETKOVIĆ: Odluka Srba u odbranu Briselskog sporazuma i ZSO

Novosti Onlajn

06. 11. 2022. u 09:13

DIREKTOR Kancelarije za KiM Petar Petković rekao je za RTS da je napuštanje prištinskih institucija najodgovorniji potez Srba sa Kosova sistemskom proganjanju našeg naroda i gaženju svih sporazuma od strane Aljbina Kurtija.

ПЕТКОВИЋ: Одлука Срба у одбрану Бриселског споразума и ЗСО

Foto: Printscreen/RTS

Na ovaj način Srbi žele da odbrane Briselski sporazum i da se posle deset godina formira Zajednica srpskih opština kojim bi bila ostvarena kolektivna prava Srba koja se gaze na svim poljima.

- Reč je o mirnom i demokratskom odgovoru srpskog naroda koji na ovaj način želi da odbrani Briselski sporazum i Zajednicu srpskih opština - rekao je Petković.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju podseća da nema dana da se ne desi napad na Srbe, da se pravni sistem zloupotrebljava za proganjanje Srba, a da ROSU nelegalno upada na sever Kosova.

- Mi smo tu da sačuvamo mir i stabilnost, da se bude uz naš narod, najodgovrniji za ovakvu situaciju je Aljbin Kurti, koji sistemski gazi sporazume - rekao je Petković.

Reakcija Brisela i poziv Prištini da hitno pristupi formiranju ZSO prema rečima Petkovića kasni.  

Foto kosovo-online

- Zar je trebalo sve ovo da se desi da bi Brisel reagovao a oni su garanti za sprovođenje Briselkog sporazuma i to što danas nemamo ZSO. Zašto to nije moglo da se desi ranije - pita direktor kancelarije za KiM.

Petković kaže da niko neće RKS tablice već srpsku trobojku, što će se videti i na današnjim protestima.

- Ovo je iznuđena reakcija srpskog naroda, napuštanje privremenih institucija je demokratski odgovor, jer je narodu dosta. Srbi su jasno rekli da napuštaju sve institucije dok ne počne formiranje ZSO i dok Kurti ne ukine nasilnu odluku o preregistraciji vozila - rekao je Petković. 

Direktor Kancelariji za KiM je ponovio da predsednik Srbije Aleksanadar Vučić štiti svoj narod i da će učiniti sve da sačuva mir i stabilnost, a ne kao Kurti da šalje specijalce na Sever.

(Informer)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

ČKALJIN INTERVJU PRED SMRT Ja gladujem? Ma gde to ima? Mučimo se... Kao i svaki penzioner