POČELA POSEBNA SEDNICA VLADE SRBIJE: Vučić podnosi izveštaj, glavna tema situacija na Kosovu i Metohiji

Tanjug

05. 11. 2022. u 10:15

U PALATI Srbija u 10 sati počela je posebna sednica vlade o situaciji na Kosovu i Metohiji, kojoj prisustvuje i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

ПОЧЕЛА ПОСЕБНА СЕДНИЦА ВЛАДЕ СРБИЈЕ: Вучић подноси извештај, главна тема ситуација на Косову и Метохији

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Predsednik će članovima Vlade podneti izveštaj o razgovorima sa predstavnicima Srba sa Kosmeta, koji su najavili povlačenje iz svih prištinskih institucija zbog poslednjih poteza premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija.

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Nakon sednice Vlade, predsednik Vučić sastaće se sa ambasadorkom Kine Čen Bo, a potom i sa ambasadorom Rusije u Srbiji Aleksandrom Bocanom Harčenkom, nakon čega će razgovarati i sa patrijarhom Srpske pravoslavne crkve Porfirijem u Patrijaršiji.

U Zvečanu, politički predstavnici Srba sa Kosova i Metohije održaće u podne sastanak na kojem će razmatrati predlog Srpske liste i predsednika Gorana Rakića da se razmotri i napuštanje svih kosovskih institucija na severu KiM.

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Predsednik Vučić razgovarao je sinoć sa specijalnim izaslanikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom o situaciji na Kosovu i Metohiji, a sastanku koji je trajao blizu pet sati, nedugo nakon početka pridružio se i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je juče da je premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti svojim izjavama u Berlinu o Zajednici srpskih opština i smenom direktora regionalnog policijskog direktorata Sever Nenada Đurića - zadao smrtonosni udarac Briselskom dijalogu.

Kako je naglasio, Kurti je time izazvao uznemirenost kod Srba sa KiM zbog čega je, kako kaže, predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao sedam sati sa političkim predstavnicima Srba sa Kosmeta.

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Petković je preneo da je srpski narod na KiM jedinstven i odlučan da brani svoje pravo za ostanak i opstanak na svojim ognjištima, a da im je predsednik Vučić rekao da ih razume i ukazao im na sve posledice ukoliko dođe do razgradnje Briselskog sporazuma.

Preneo je i da je predsednik u razgovoru sa Srbima sa Kosmeta jasno rekao da je država Srbija uz svoj narod na KiM i da se nikada više neće ponoviti "Oluja" ili pogrom.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (53)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!