VUČEVIĆ O OBARANJU DRONA: "Nismo džak za udaranje, armija spremna da izvrši naređenje vrhovnog komandanta"

Novosti online

02. 11. 2022. u 18:32

MINISTAR odbrane Miloš Vučević obratio se građanima nakon što je Vojska Srbije oborila komercijalni dron koji se kretao iz pravca Jarinja ka Raški.

ВУЧЕВИЋ О ОБАРАЊУ ДРОНА: Нисмо џак за ударање, армија спремна да изврши наређење врховног команданта

Foto: Printscreen/Pink

Ministar je rekao da je Vojska Srbije dejstvovala na dron koji se kretao iz pravca Jarinja-Rudnica ka opštini Raška, i koji je uočen iznad vojnih objekata.

- Vojska Srbije je zaštitila nebo nad Srbijom i pokazala ispravnost pravovremenog reagovanja državnog vrha, da nemamo barijera i prepreka. Čestitam pripadnicima Vojske Srbije na akciji i preciznosti, na odlučnosti da štite nebo. Nebo nad Srbijom je bezbedno - rekao je ministar.

Vučević ističe da je jasno odakle dolazi dron iz pravca kojim se kretao, i da će istraga utvrditi ko bi mogao da bude upravljač.

- Videćemo naravno ko bi mogao da bude i proizvođač. Vojska Srbije je ovaj dron oborila korišćenjem elektronskih uređaja. To je na ponos naše armije. Nisu korišćeni topovi, već najsavremeniji uređaji. To pokazuje da se ne šalimo, da nikom ne pretimo, ne zveckamo oružjem, ali smo vrlo odlučni da štitimo Srbiju i njenu nezavisnost i slobodu. Srbija je uvek za dijalog i kompromise, ali Srbija više nije džak za udaranje, i Vojska Srbije je sposobna da izvrši svaku naredbu predsednika Republike i Vlade - kazao je ministar.

On je dodao da je jučerašnje stavljanje u pripravnost Vojske Srbije izazvala uznemirenje i ljutnji kod onih koji su se osetili prozvanim.

- Mi nismo slali našu vojsku nigde, niti smo uznemiravali bilo koga. Obučenost vojske i spremnost da dejstvuje pokazuju sve. Nemojte nas potcenjivati, budite partneri sa Srbijom, posluštajte ono što predsednik jasno i glasno kaže - vratimo se za pregovarači sto. Pustite te aktivnosti koje su uznemiravajućeg karaktera - kazao je ministar.

Vučević je istakao da dronovi svakako nisu išli u snimanje i izviđanje lepih krajolika Raškog okruga, već se vrzmaju i kreću iznad vojnih objekata i pokušavaju da lociraju naše jedinice.

- Koje vrše redovne zadatke, nema ničega čudnog u aktivnostima Vojske Srbije. Ja verujem u sve snage bezbednosti, ne samo na Vojsku Srbije, već i na pripadnike MO, bezbednosnih agencija, svih onih koji brane Srbiju i njene slobode. Oni imaju odgovor na sve prepreke i na pokušaje napada na našu državu. Ponavljam, nama se ne ratuje, niko ne zvecka oružjem, mi smo stradali i ratovali i kad je trebalo i kad nije. Mi smo za dijalog i smirivanje tenzija, ali to ne znači da smo slabi i kukavice, i da nismo sposobni da odgovorimo na sve izazove - rekao je on.

Ministar je na kraju kratko poručio onima koji provociraju da poslušaju reči predsednika Vučića i vrate se za pregovarački sto.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!