TRAŽI GLAVU DODIKA, APLAUZI IZ SARAJEVA: Sraman potez novinara i vlasnika Fejs televizije uzburkao javnost u Republici Srpskoj

S. MIŠLjENOVIĆ

01. 11. 2022. u 08:11

NAKON što je na Fejs televiziji novinar i vlasnik ove medijske kuće Senad Hadžifejzović, tokom razgovora sa gostom u emisiji o tome šta da se radi sa srpskim članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom, upitao da li je rešenje da se "smeni, smiri, ubije", reagovao je MUP RS i o slučaju su obavestili Tužilaštvo BiH.

ТРАЖИ ГЛАВУ ДОДИКА, АПЛАУЗИ ИЗ САРАЈЕВА: Сраман потез новинара и власника Фејс телевизије узбуркао јавност у Републици Српској

Foto Printskrin Fejs tv

- Dežurni tužilac je zatražio da policijski službenici MUP RS sve informacije kojima raspolažu dostave SIPA, te da se Tužilaštvu dostavi izveštaj o preduzetim merama i radnjama, što je i učinjeno - poručuju iz MUP.

Policija Srpske dostavila informacije tužilaštvu, Foto S. Mišljenović

Nedugo nakon što su društvene mreže počele da "gore" o izjavi Hadžifejzovića, vlasnik Fejs televizije se oglasio i demantovao da je rekao "ubiti", i poručio da je rekao "smeni, smiri ili umiri". Ipak u Srpskoj, među analitičarima, novinarima, a pogotovo u SNSD, stranci na čijem čelu je Dodik, tvrde da Hadžifejzović sada pokušava da se "pere" u javnosti.

Portparol SNSD Radovan Kovačević kaže da su u Sarajevu duboko isfrustrirani činjenicom da Dodik uporno pobeđuje na izborima, i "to tako ubedljivo da čak ni sarajevski brojači tu ne mogu ništa da promene":

- Taj isti voditelj, činjenicu da je Dodik pobedio, samo noć pre komentarisao je rečima da bi bilo bolje da izbori nisu ni održani, a sada je otišao i korak dalje i uživo u programu pozvao na ubistvo lidera SNSD. Jasno je da Dodik smeta mnogima zato što vodi autentičnu politiku RS u interesu njenih građana i ne pristaje na bilo kakve pritiske.

Politički analitičar Stevica Deđanski smatra da je vlasniku i direktoru TV Fejs izletelo ono što Dodiku priželjkuju mnogi njegovi protivnici:

- Mene Hadžifejzovićeva izjava ne iznenađuje. Dodikovim protivnicima u pokušaju da ga sklone jedino je ostalo da ga ubiju, pošto je očigledno da s narodnom voljom to ne mogu da urade.

Milorad Dodik, Foto V. Tripić

Predsednik Udruženja novinara RS Danijel Simić kaže za "Novosti" da je medijska scena u FBiH totalitaristička, jednoumna i agresivno usmerena prema Srpskoj, "što je demonstrirao i novinar Hadžifejzović u emisiji u kojoj poziva da se srpski član Predsedništva `ubije ili umiri`, ali i da ga neko smeni, neko iz međunarodne zajednice":

- Ovo nije naišlo na osudu, a u bilo kojoj drugoj zemlji, SAD, Rusiji, Velikoj Britaniji, verovatno i Bugarskoj, dovelo bi do unutrašnjih nemira i taj koji je pozivao da stranci smene demokratski izabranog predsednika verovatno bi bio kažnjen.

Simić kaže da je dodatno tragično što Republika Srpska ne vodi računa o medijskoj sceni u FBiH, ističući da se tamo od završetka rata do danas izgrađuje sistem mržnje prema srpskom narodu i RS.

- I ako to nastavimo nemo da posmatramo u narednim godinama, i ne budemo se bavili demistifikacijom te "naše islamizirane braće", imaćemo veliki problem. Dok u Srpskoj rastu generacije dece koja govore "mir, brate" i "svi smo jednako krivi", deca u FBiH odrastaju na matrici "svi su Srbi zločinci" i "dobar je Srbin samo ako se stidi reći da je Srbin" - poručuje Simić.

Zanimljivo je da je iz Udruženja novinara BH stiglo saopštenje u kojem se samo kritikuje direktor Regulatorne agencije za komunikacije BiH koji je najavio kaznu za Hadžifejzovića.

ĆERKA GORICA: NIKO NEĆE ODGOVARATI

DODIKOVA ćerka Gorica napisala je na "Tviteru" povodom Hadžifejzovićeve izjave da se prvo počelo sa pozivom na "Miloradovo ubistvo u komentarima na portalima, pod punim imenom i prezimenom" i da niko odgovarao nije.

Foto B.Ždrinja/Zipaphoto

- Sada novinar na televiziji to izgovori i, naravno da će ostati samo na tome. Sledeće šta možemo očekivati da neki zvaničnik iz BiH ili turista to kažu i da se to smatra slobodom govora, da se to podrazumeva kao način na koji je najlakše "skloniti" nekoga ko im zasmeta u sprovođenju Sodome i Gomore i njihovih zapadnih vrednosti.

RAK POKRENUO POSTUPAK

DIREKTOR Regulatorne agencije za komunikacije BiH Draško Milinović kazao je da je protiv Fejs televizije, po službenoj dužnosti pokrenut postupak.

Foto Kliks

- To će biti skraćeni postupak s obzirom na to da je, na prvi pogled ovoga što se desilo, i te kako jasno da je prekršen Kodeks o pružanju audio-vizuelnih medijskih usluga i medijskih usluga radija - rekao je Milinović, i dodao da je u slučaju da se to ponovi, krajnja mera suspenzija programa i oduzimanje dozvole.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (14)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)