"AKO OVO PROĐE TEK TAKO, ONDA JE TERORIZAM LEGALIZOVAN" Oštre reakcije u Srpskoj na pretnje smrću Dodiku

Novosti onlajn

30. 10. 2022. u 19:50

JAVNO pozivanje na ubistvo Milorada Dodika nije ništa drugo do legalizacija terorizma kao opcije u BiH, ocenio je danas savetnik srpskog člana Predsedništva BiH Milan Tegeltija.

АКО ОВО ПРОЂЕ ТЕК ТАКО, ОНДА ЈЕ ТЕРОРИЗАМ ЛЕГАЛИЗОВАН Оштре реакције у Српској на претње смрћу Додику

Foto: V.Tripić

Povodom izjave novinara sarajevske Fejs televizije Senada Hadžifejzovića, koji je tokom razgovora sa gostom u emisiji o tome šta da se radi sa srpskim članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom, upitao da li je rešenje da se Dodik „smeni, smiri, ubije?“, Tegeltija je za Srnu rekao da je javnost juče imala priliku da gleda na sarajevskoj televiziji razmatranje ubistva Dodika kao opcije.

- Nema te novinarske i analitičarske slobode koja dozvoljava razmatranje ubistva kao opcije, i to ne sme proći tek tako - rekao je Tegeltija.

Prema njegovim rečima, ako to prođe tek tako, onda je terorizam legalizovan kao opcija u BiH.

Tegeltija je rekao da na sve ovo ćute Delegacija EU i silne međunarodne organizacije, mediji, ambasade, OEBS.

Portparol SNSD-a Radovan Kovačević smatra da tužilaštva moraju hitno reagovati na „sramne i skandalozne pozive na ubistvo Milorada Dodika“.

- Očigledno je da su u Sarajevu duboko isfrustrirani činjenicom da Milorad Dodik uporno pobeđuje na izborima i to tako ubedljivo da čak ni sarajevski brojači tu ne mogu ništa da promene - rekao je za Srnu Kovačević.

Vlasnik i direktor sarajevske Fejs televizije Senad Hadžifejzović je, tokom razgovora s analitičarem Dušanom Janjićem u emisiji o tome šta da se radi sa srpskim članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom, upitao da li je rešenje da se „smeni, smiri, ubije?“.

Hadžifejzović je na Fejs televiziji, tokom emisije postavio pitanje šta raditi sa Dodikom.

- Kada govoriš da je Dodik lutajući dron, bajraktar i da je opasan kao takav, da može da izazove sukobe, ne misliš da bi Vučić trebalo da reaguje? Šta ja znam, da ga smiri, smeni, ali da reaguje i neko sa Zapada. Evropa nikakva, nemačku ulogu si objasnio, ali Amerika? Da li bi trebalo da ga se šta, kako? Smeni, smiri, ubije? - upitao je Hadžifejzović gosta tokom razgovora.

Janjić na ovakvo pitanje nije reagovao, već je ponovio ocenu da je „Dodik politička pojava koja proizvodi ozbiljne bezbednosne posledice, negativne bezbednosne posledice“.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI:

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (5)