GAŠIĆ PREUZEO DUŽNOST: Srbija zvanično dobila novog ministra unutrašnjih poslova

Tanjug

31. 10. 2022. u 14:45

SVEČANOM primopredajom, novi ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić preuzeo je danas dužnost od dosadašnjeg ministra Aleksandra Vulina.

ГАШИЋ ПРЕУЗЕО ДУЖНОСТ: Србија званично добила новог министра унутрашњих послова

Foto: MUP

- Velika mi je čast što preuzimam dužnost ministra unutrašnjih poslova Srbije. Istovremeno, osećam ogromnu odgovornost kako prema pripadnicima Ministarstva, tako i prema građanima naše zemlje. Tim pre ako se ima u vidu koliko je značajna uloga MUP na planu očuvanja nacionalne bezbednosti Srbije, te sa kakvim pretnjama i rizicima se suočavamo u ovom trenutku, ali i šta nas čeka u budućnosti - rekao je Gašić.

On se zahvalio ministru Vulinu na uspešnom vođenju MUP-a i na zapaženim i značajnim rezultatima koje je postigao kao ministar zajedno sa svima u Ministarstvu.

- Posebno da se zahvalim na iskrenoj i kvalitetnoj saradnji sa Bezbednosno-informativnom agencijom, koja je omogućila da se uspešno realizuje veliki broj složenih i teških akcija, čime su efikasno presečene kriminalne aktivnosti velikog broja grupa i pojedinaca po načinu delovanja i brutalnosti do sada neviđenih na ovom prostoru - rekao je Gašić, a saopštio MUP.

Kako je istakao, njegov ultimativni cilj jeste postizanje još bolje reputacije MUP-a i jačanje poverenja građana u rad pripadnika tog Ministarstva.

Foto: MUP

Rekao da je da može da obeća da će uložiti celog sebe i sve svoje vreme, znanje i iskustvo u pravcu daljeg jačanja Ministarstva i postizanju još zapaženijih rezultata.

- Moj cilj je postizanje još bolje reputacije Ministarstva i jačanje poverenja građana u naš rad. U tome računam na vašu podršku i na vaše maksimalno angažovanje. Radujem se što ću svoje srce i dušu u budućnosti poveriti vama, sa uverenjem da ćemo zajedničkim naporima MUP učiniti još boljim, jačim i razvijenijim i što ćemo ga, sasvim sigurno, u narednom periodu zvati svojom kućom - poručio je Gašić.

On je zahvalio na priređenoj ceremoniji primopredaje dužnosti ministra unutrašnjih poslova.

Odlazeći ministar Vulin rekao je da mu je bila čast da vodi MUP u prethodne dve godine i naglasio da čvrsto veruje u to da će novi ministar Gašić dodatno unaprediti MUP i "voditi ga do pobede".

- Bila mi je čast što sam imao priliku da sa vama delim hleb u protekle dve godine, da delim i nadu, da delim i brigu i što verujem da smo u protekle dve godine pokazali da je promena nabolje moguća i da je moguće raditi za Srbiju, raditi za srpski narod bez obzira gde on živi, a ne prestati služiti idealu prava i pravde - rekao je Vulin.

Poručio je pripadnicima MUP-a da od danas rade sa Bratislavom Gašićem, čovekom u čiju hrabrost, dostojanstvo i patriotizam niko ne sumnja, a moći će od njega puno da nauči.

Foto: MUP

- Iskreno sam ponosan što on dolazi na ovo mesto i što kontinuitet borbe za srpski narod neće prestati u MUP-u. Hoću da znate da je vreme koje smo proveli zajedno, vreme koje će se u istoriji srpske policije upisati kao vreme časti, vreme napretka, vreme pobeda - rekao je Vulin.

- Nismo obrukali zastavu, nismo obrukali zemlju, nismo obrukali Ministarstvo, i oni koji dolaze iza nas imaju priliku da rade bolje, da rade hrabrije, da rade pametnije, ali samo jedno ne mogu - da više vole Srbiju od nas, samo u tome nikom ne dam ispred sebe - istakao je odlazeći ministar.

On se zahvalio predsedniku Aleksandru Vučiću što mu je dao priliku da vodi MUP.

- On mi je dao priliku da budem ispred vas i da budem sa vama, i da vam kažem i sada i ovde, bez obzira gde se u životu budem nalazio, Aleksandar Vučić će biti i ostati moj predsednik, baš kao što je Srbija i srpski narod razlog mog postojanja. Stvaranje srpskog sveta nije nešto što je stvar političke funkcije, već stvar ubeđenja, baš tako i moj odnos prema predsedniku Vučiću nije stvar funkcije, već stvar ubeđenja - poručio je Vulin.

Na kraju ceremonije, novi ministar Gašić uručio je oficirsku špadu Aleksandru Vulinu i poželeo mu uspeh u daljem radu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!