SRBI IZLOŽENI PROVOKACIJAMA: Skrnavljenjem hrama pljuje se u lice čitavom srpskom narodu

Tanjug

20. 10. 2022. u 21:25

SRPSKI narod na Kosovu i Metohiji svakodnevno je izložen provokacijama, obespravljivanju i nasilju, ali neki od tih napada su postali simbol stradanja našega naroda, a Hram Hrista Spasa je svakako jedan od najtužnijih simbola srpske golgote i nesreće, kaže Petar Petković, direktor Kancelarije za KiM.

СРБИ ИЗЛОЖЕНИ ПРОВОКАЦИЈАМА: Скрнављењем храма пљује се у лице читавом српском народу

Foto: Printskrin

-Nakon što je korišćen kao set za snimanje spotova, kao smetlište i javni ve-ce, kao pano za ispisivanje poruka mržnje prema Srbima, on je danas postao i jarbol za albansku zastavu- podseća Petković.

Primećuje da dok Priština na sve načine pokušava da sebe predstavi kao nekakvu oazu mira, upravo u samom centru te iste Prištine se na najbesprizorniji način skrnavi hram Srpske pravoslavne crkve, čime se pljuje u lice čitavom srpskom narodu.

Poručuje da je izlišno govoriti o bilo kakvom pomirenju, suživotu i građanskom društvu na Kosovu i Metohiji dok god se takve stvari budu događale.

-Uništavanje tuđih svetih mesta je izraz najvećeg primitivizma i agresije, i tome nas istorija uči na tragičan način. Tamo gde su gorele i uništavane tuđe bogomolje, nedugo potom su goreli i uništavani oni koji su se u njima molili- navodi Petković, koji od donosilaca političkih odluka u Prištini i od predstavnika međunarodne zajednice traži da ne zatvaraju oči pred ovakvim incidentima.

Jer, kako kaže, oni ne samo da su strašni sami po sebi, već predstavljaju i nagoveštaj još strašnijih zlodela i nesreća.

-Ne upirući prstom ni u koga, tražimo samo da se osigura da simboli srpskog postojanja na Kosovu i Metohiji - naše crkve, manastiri i istorijski lokaliteti - budu, ako ne poštovani, onda barem zaštićeni od napada ekstremista i vandala- zaključuje Petković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo