VUČIĆ O PREDLOGU ŠOLCA I MAKRONA: Svi su se već izjasnili, a niko ga nije ni video - time samo pokazujemo površnost (VIDEO)

Novosti online

17. 10. 2022. u 14:50

KORISTE sva oruđa da pokušaju da dođu do konačnog cilja, a to je Kosovo u UN, istakao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

ВУЧИЋ О ПРЕДЛОГУ ШОЛЦА И МАКРОНА: Сви су се већ изјаснили, а нико га није ни видео - тиме само показујемо површност (ВИДЕО)

D.M.

Vučić je, odgovarajući na pitanje da li iza pojačavanje pritiska na Srbiju da uvede sankcije Rusiji stoji namera da se natera Beograd da prizna Kosovo, istakao da ne preti njemu niko danas zato što mu je ime Aleksandar, prezime Vučić i što je predsednik ove zemlje, već prete zemlji, zato što ne žele da ova zemlja ostane živi dokaz nečije bahatosti, licemerstva i pogrešne politike.

– Ova zemlja bi samožrtvovanjem morala da ispravi njihove greške, da konvalidira sve ono loše što su napravili pre dve i po decenije. Ali od kuknjave, plača i žalopojke nećemo dobiti ništa – kazao je on.

Vučić je ukazao da i ako bi sutra uveli sankcije Rusiji, oni bi tri dana govorili „baš lepo, postali ste deo evropske porodice”, a peti dan bi govorili „Srbija mora da se konačno opredeli da li je na pravoj strani istorije ili ne“.

– A prava strana istorije je ono što vam oni kažu, pa ma kako to bilo besmisleno, arogantno i netačno. Kao kada vam ovde govore da morate da uradite nešto, pa vidite u izjavama kontradiktorne stvari – dodao je on.

Ukazao je da je to kao i u vezi sa planom Šolc-Makron – niko ga nije video a svi imaju svoje mišljenje.

- Svi su se već izjasnili o predlogu Šolc-Makron, da li su za ili protiv, a niko od njih ga nije ni video. Ali su već svi izneli svoje mišljenje... I onda možete misliti koliko je teško da bilo šta radite!

– Time pokazujemo samo površnost, a o bahatosti i aroganciji nekih drugih bolje da ne govorim – naglasio je on.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (48)

NA SAMO DVA SATA AVIONOM OD BEOGRADA: Odlična destinacija za letovanje - svi detalji rezervacije i aranžmana