VULIN: Srbija više nikada ne sme da dopusti da joj stranci nasiljem i novcem određuju vlast i vode politiku

Novosti online

05. 10. 2022. u 08:29

SRBIJA je danas demokratska, slobodna, uspešna i časna zemlja, uprkos 5. oktobru, nikako zahvaljujući 5. oktobru - izjavio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, povodom navršavanja 22 godine od petooktobarskog puča.

ВУЛИН: Србија више никада не сме да допусти да јој странци насиљем и новцем одређују власт и воде политику

Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane/Darimir Banda

- Pre 22 godine obaveštajne službe zemalja NATO pakta organizovale su i povele državni udar, doktrina obojene revolucije tada isprobane u Beogradu i do danas unesrećuje zemlje i narode. Ogromnim novcem, lažima i nasiljem 5. oktobra 2000. godine srušen je ustavni poredak SRJ i Srbije. Izbori se nisu održali i završili, a izborna dokumentacija je spaljena i uništena kako bi se sakrili pravi rezultati narodne volje. Ono što nisu uspeli NATO bombarderi uspela je srpska NATO pešadija - istakao je Vulin.

- Započeta je pljačkaška privatizacija, stotine hiljada ljudi ostali su bez imovine i hleba, politički progon neistomišljenika je postao svakodnevna praksa, vojska je svedena na nivo nevladine organizacije, dok su najistaknutiji ratni komandanti i politički predstavnici borbe za očuvanje Kosova i Metohije u Srbiji izručeni Hagu, a šiptarski teroristi su pušteni na slobodu. Petog oktobra je započela vlada žutog ološa i ambasadora. Srbija više nikada ne sme da dopusti da joj stranci nasiljem i novcem određuju vlast i vode politiku. Srbija je danas demokratska, slobodna, uspešna i časna zemlja, uprkos 5. oktobru, nikako zahvaljujući 5. oktobru - zaključio je ministar unutrašnjih poslova.

BONUS VIDEO: Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić sa premijerom Japana

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

ZDRAVLJE JE NAJVEĆE BOGATSTVO: Možemo da izgradimo zdraviji, pravedniji i održiviji svet