VUČIĆ RAZGOVARAO SA TARNEROM: "Srbija ulaže napore za održiv dogovor sa Prištinom "

Novosti online

31. 08. 2022. u 10:59 >> 12:33

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić danas je u razgovoru sa kongresmenom SAD Majklom Tarnerom istakao da Srbija ulaže ogroman napor u dijalog uz posredovanje EU, kao jedini pravi put za postizanje održivog dogovora sa Prištinom i rešavanje kriznih situacija izazvanih jednostranim potezima tamošnjih vlasti.

ВУЧИЋ РАЗГОВАРАО СА ТАРНЕРОМ: Србија улаже напоре за одржив договор са Приштином

Foto: Instagram

On je naglasio da je to u skladu sa politikom mira i stabilnosti u regionu, koju Srbija vodi, čemu doprinos daje i kroz poštovanje Dejtonskog sporazuma i integriteta Bosne i Hercegovine, uključujući i integritet Republike Srpske u okviru BiH, saopštila je pres služba predsednika.

Tarner je rekao da veoma ceni liderstvo predsednika Vučića i njegovu ulogu u održavanju mira i stabilnosti u regionu, kao i to da je impresioniran ekonomskim rezultatima Srbije.

On je konstatovao da je svaki put kad dođe u Srbiju vidljivo veće približavanje naše zemlje Evropskoj uniji. Takođe je pohvalio Otvoreni Balkan kao važnu inicijativu za regionalnu saradnju.

- Zahvalio sam kongresmenu Tarneru na zalaganju da se jačanje odnosa između Srbije i SAD nastavi na temeljima pozitivnog istorijskog nasleđa, ali i na snažnom ekonomskom zamahu naše zemlje, koja želi da zajednički radimo na projektima od obostranog interesa i da pređemo u višu fazu partnerske saradnje - objavio je predsednik na svom Instagram profilu.

Vučić je istakao i da je Srbija posvećena što sadržajnijoj saradnji sa američkom administracijom, te da je unapređenje odnosa Srbije i SAD od najvećeg značaja, posebno u oblasti ekonomije. Takođe, konstatovao je da je robna razmena između dveju zemalja na rekordnom nivou i da će prvi put da pređe 1,2 milijarde dolara.

Vučić je zahvalio na kontinuiranoj podršci Vašingtona putu Srbije ka punopravnom članstvu u EU, na kome vredno radimo uz neophodne reforme.

Vučić i Tarner su konstatovali da saradnja sa Nacionalnom gardom Ohaja daje snažan podsticaj sveukupnim odnosima Srbije i SAD.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (62)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!