VUČIĆ OTKRIO: Imali smo četiri zadatka u Briselu

Novosti online

21. 08. 2022. u 13:49

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić danas se obraća javnosti, gde je naveo da je srpska delegacija imala četiri zadatka u Briselu.

ВУЧИЋ ОТКРИО: Имали смо четири задатка у Бриселу

Foto: Printskrin/ Pink

- Trudili smo se da od 2013. kroz Briselski sporazum koji nije bio lagan da dobijemo mir i obezbednimo sigurnost za Srbe na KiM. Međutim, iz sporazuma je neretko uzimano nešto što bi nekome drugom odgovaralo i uvek su za to dobijali zeleno svetlo iz Kvinte, ali zajednica srpskih opština nikada nije ispunjena - rekao je Vučić.

– Imali smo četiri zadatka. Prvo da obezbedimo mir stabilnost i bezbednost, drugo došli smo sa idejom da se postigne kompromis. Tako mali, ili koliki jesmo, moramo o sebi da brinemo, ali i o snazi drugih. Tri, da brinemo o tome kako će u svim delovima sveta da izgleda. Pod četiri, da obezbedimo opstanak našeg naroda na KiM. Poslednjih dana zavladao je strah na Kosovu i Metohiji da će im se ponoviti sudbina kao ljudima iz Krajine i u skladu sa tim naše je bilo da, u uslovima kada ne govorite to za televiziju, već da pokažete nešto, mi nemamo kud i naša poruka je bila šta god bilo i kako god bilo, mi ćemo tražiti kompromisna rešenja. Sačuvaćemo naš narod od pogroma i izbegličkih kolona neće biti –  rekao je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (83)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)