PREDSEDNIK O POVEĆANJU CENA STRUJE: Gledaćemo da poskupljenje ne ide preko 10 odsto, preduzimamo sve mere da bismo se obezbedili za zimu

Novosti online

18. 07. 2022. u 18:14

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić obraća se javnosti iz Predsedništva Srbije, a nakon konsultacija o sastavu nove Vlade na Andrićevom vencu.

ПРЕДСЕДНИК О ПОВЕЋАЊУ ЦЕНА СТРУЈЕ: Гледаћемо да поскупљење не иде преко 10 одсто, предузимамо све мере да бисмо се обезбедили за зиму

D.N.

Predsednik je govorio i na temu energetike.

- Utiskujemo gas u naša skladišta. Skladištimo gas i u Mađarskoj kako bismo pokrili naše potrebe na dnevnom nivou. Vidite da se danas Gasprom pozvao na "višu silu" u snabdevanju neke zemlje. Građani moraju znati koliko napora peduzimamo da se najbolje pripremimo za zimu. Još uvek nismo razmatrali smanjenje temperature u stanovima, ali može doći do toga ako se neko pozove na "višu silu". Nismo dogovarali da smanjujemo temperature, ali imamo sve planove u zavisnosti od toga šta može da se desi. Borimo se na dnevnom nivou da bismo obezbedili energentne - naveo je Vučić. 

Kako kaže nabavka uglja trenutno ide malo ubrzano i očekuje se i pomoć kineskih partnera.

- Gledaćemo da povećanje cena električne energije i gasa ne ide preko 10 posto, što je veliki uspeh, naveo je predsednik uz napomenu da Srbija do sada nije odustala ni od jednog velikog projekta što je jako važno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (46)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!