"POSETA ABAZOVIĆA PROŠLA ODLIČNO" Brnabićeva o odnosu sa Crnom Gorom: Rešili smo neka pitanja

Tanjug

01. 07. 2022. u 10:31

PREMIJERKA Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je poseta predsednika Vlade Crne Gore Dritana Abazovića našoj državi prošla odlično, ali da treba da se urade neke konkretne stvari kako bi se videlo da li su dve zemlje resetovale svoje odnose.

ПОСЕТА АБАЗОВИЋА ПРОШЛА ОДЛИЧНО Брнабићева о односу са Црном Гором: Решили смо нека питања

Foto: Tanjug

Brnabićeva je na TV Prva rekla da su razgovori sa Abazovićem bili dobri i da su rešena neka pitanja.

- Juče sam bila u kontaktu sa Narodnom bankom Srbije i guvernerka Jorgovanka Tabaković je odmah reagovala nakon moje pres-konferencije i poslala sve podatke koji se tiču uspostavljanja direktnog platnog prometa sa Crnom Gorom. Rekla mi je da je sa naše strane sve završeno i objasnila šta treba da uradi Ministarstvo finansija Crne Gore i njihove banke da bismo to završili - rekla je Brnabićeva.

Brnabićeva je rekla i da je sastanak patrijarha Porfirija i Abazovića bio konstruktivan, te da je nacrt Temeljnog ugovora koji je usvojila Vlada Crne Gore dobro prihvaćen, što je, kaže, istorijska stvar.

Brnabićeva je navela da je ranije u odnosima između Srbije i Crne Gore bilo dosta problema, ali da je sada cilj da ti odnosi budu dobri.

Istakla je i da je Abazović svojim dosadašnjim postupcima pokazao da želi da se poboljšaju odnosi dve države.

Na pitanje da li će ići u zvaničnu posetu Crnoj Gori, Brnabićeva kaže da je pozvana i da bi volela da ode, ali da je najbolje da se sačeka formiranje vlade kako bi novi premijer to obavio.

BONUS VIDEO - AERODROM "ROSULJE": Okupljeni narod čeka Vučića

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

UŽAS NA POZNATOM LETOVALIŠTU: Dečaka (8) napalo nekoliko ajkula - čuo sam vrištanje, bilo je mnogo krvi