ISTORIJSKI DAN U NEGATIVNOM SMISLU Rama: "Stići ćemo u Evropu, ali u narednom veku"

Tanjug

23. 06. 2022. u 17:07

ALBANSKI premijer Edi Rama rekao je da je u Briselu bio istorijski dan, ali u negativnom smislu, ali da nije iznenađen, jer nije ni očekivao da će na sastanku EU-Zapadni Balkan njegova zemlja nešto dobiti.

ИСТОРИЈСКИ ДАН У НЕГАТИВНОМ СМИСЛУ Рама: Стићи ћемо у Европу, али у наредном веку

Foto: Tanjug

- Nisam frustriran, žao mi je EU. Kada vidimo da nije u stanju da oslobodi dva taoca Bugarske nije dobar utisak - rekao je Rama na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i Severne Makedonije Dimitrom Kovačevskim posle samita u Briselu, na pitanje novinara da li je razočaran zbog toga što nije bilo pomaka i zbog čega žali.

- Naravno, imali su najdivnije reči za nas, i da budem iskren i rekli da se osećaju loše sto ne može nista konkretno da se uradi. Ali niko od njih nije rekao da se loše osećaju zbog same EU, a ne zbog nas - istakao je Rama.

On je ocenio i da EU ima veći problem od Albanije, jer oni imaju veću odgovornost.

- Mislim da ćemo sigurno stići u Evropu, nadam se pre narednog veka, ali najkasnije u narednom veku - primetio je Rama ironično.

On je najavio i da će Albanija nastaviti da obavlja i dalje svoj posao i da nastavi sa reformama, jer želi da bude zemlja gde će se ljudi dobro osećati i imati standard kao EU.

- Nisam očekivao nista drugo od onoga sto sam dobio, nije bilo iznenađenja - rekao je Rama.

On je dodao i da se nada da u Hrvatskoj neće biti protivljenja kada su u pitanju integracije Srbije, na način kako je Bugarska blokirala Albaniju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna