VUČIĆ SA ŠALENBERGOM: "Cenimo angažovanje Austrije na proširenju EU i podršku koju pruža Srbiji na putu ka punopravnom članstvu"

Novosti online

13. 06. 2022. u 13:35

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa saveznim ministrom za evropske i međunarodne poslove Republike Austrije Aleksanderom Šalenbergom.

ВУЧИЋ СА ШАЛЕНБЕРГОМ: Ценимо ангажовање Аустрије на проширењу ЕУ и подршку коју пружа Србији на путу ка пуноправном чланству

Foto: Printskrin buducnostsrbijeav

- Upoznao sam ministra Šalenberga sa aktuelnom situacijom u regionu, a razgovarali smo i o najvažnijim aspektima bilateralne saradnje, evropskim integracijama Srbije, kao i o izazovima sa kojima se suočavaju zemlje Zapadnog Balkana na evropskom putu - objavio je Vučić na svom Instagram profilu uz fotografije sa sastanka.

- Saglasili smo se da još više treba zajednički da radimo na jačanju multilateralizma i rešavanju globalnih izazova današnjice, uz međusobno razumevanje i uvažavanje. Naglasio sam da Srbija ceni angažovanje Austrije na proširenju Evropske unije i podršku koju pruža našoj zemlji na putu ka punopravnom članstvu - saopštio je predsednik Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!