PETKOVIĆ ODGOVORIO KURTIJU: Iz pukog hira ugrožava stabilnost čitavog regiona

D.Z.

19. 05. 2022. u 22:43

ALJBIN Kurti je u međunarodnoj zajednici prepoznat kao nekredibilna osoba i kao neko ko iz pukog hira ugrožava stabilnost čitavog regiona, i zato se svakom porukom usmerenom protiv dijaloga i Vašingtonskog sporazuma direktno okreće protiv mira i stabilnosti.

ПЕТКОВИЋ ОДГОВОРИО КУРТИЈУ: Из пуког хира угрожава стабилност читавог региона

Foto Tanjug

 Zbog toga nije ni čudo što Kurti tokom svoje ekskurzije po SAD nije primljen u Beloj kući – navodi u saopštenju direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

U Briselskom dijalogu, prema rečima dr Petkovića pregovarači Prištine obavezali su se potpisom na formiranje Zajednice srpskih opština, a ne nekakve asocijacije ili nevladine organizacije.Beorad će, kako ističe Petković nastaviti da uporno i nepokolebljivo insistira da ono što je dogovoreno uz posredovanje EU bude i sprovedeno jer, su kako navodi, regionu zapadnog Balkana potrebni odgovorni i mudri politički lideri, a Kurti sa svojim ekstremističkim žarom je samo kvazi-lider i to u pokušaju.

-Beograd dosledno i iskreno poručuje da su mir i stabilnost regiona najveći zajednički interes, i svako ko povlači poteze koji za cilj imaju destabilizaciju ovog prostora, a Kurti to svakodnevno čini, ne ugrožava samo naš region, već i naše šire okruženje-ističe Petković i dodaje da u vremenima kada čitav svet klizi u krizu nesagledivih razmera, nikome nije potreban piroman poput Aljbina Kurtija.

-Kurti ne želi dijalog, on želi konflikt, protivno svakoj logici i razumu, ali svaki njegov pokušaj destabilizacije sa naše strane će, dokle god to bude moguće, dobiti odgovor u vidu pojačanog rada na stabilizaciji. Krajnje je vreme da se Aljbin Kurti odrekne svoje politike mržnje prema Srbiji i svemu srpskom i da se, ukoliko je u stanju, okrene politici izgradnje poverenja i saradnje na normalizaciji odnosa Beograda i Prištine – naglašava Petković.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)