"POKAZALI STE PODRŠKU SRBIJI KADA MNOGI NISU SMELI": Vučić čestitao Orbanu ponovni izbor za premijera

Tanjug

16. 05. 2022. u 18:33

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić čestitao je danas Viktoru Orbanu na ponovnom izboru za predsednika mađarske Vlade

ПОКАЗАЛИ СТЕ ПОДРШКУ СРБИЈИ КАДА МНОГИ НИСУ СМЕЛИ: Вучић честитао Орбану поновни избор за премијера

Foto: AP Photo/Darko Vojinovic

Vučić je u čestitki naveo da poverenje građana uvek predstavlja najveću čast i najtežu odgovornost, "a u teškim vremenima zahteva upravo onu vrstu posvećenosti, odlučnosti i državničke mudrosti koju je, kaže, Orban i do sada pokazivao i koje su svima danas potrebne više nego ikad pre".

- Uveren sam da će Mađarska nastaviti sigurnim putem sveobuhvatnog napretka, uprkos brojnim izazovima koje nam budućnost donosi. Na tom putu, Srbija će, kao i do sada, ostati pouzdan, veran i iskren partner Tvoje zemlje i Tvog naroda. Nastavićemo da se borimo za zajedničke vrednosti i interese Srbije i Mađarske i naših naroda, kao i da zajednički radimo na još boljim i čvršćim vezama. Kao i do sada, posebnu pažnju ćemo posvećivati našim manjinama, jer iako nas deli granica, upravo ljudi sa obe strane predstavljaju najčvršći most između naših zemalja - poručio je Vučić.

Uporedo sa bilateralnim odnosima, dodao je, "znam da ćemo nastaviti da razvijamo i lično prijateljstvo koje se kalilo u najtežim trenucima".

- Ponovo koristim priliku da se zahvalim Tebi i Tvojoj Vladi za otvorenu podršku Srbiji na evropskom putu u vremenima kada mnogi to nisu smeli, a ni hteli da pokažu. Unapred se radujem našem sledećem sastanku na kojem ćemo, uveren sam u to, zajednički postaviti još jače temelje za brojne buduće projekte na dobrobit svih naših građana. Upućujem Ti još jednom iskrene čestitke na ponovnom izboru uz najbolje želje za dobro zdravlje, kao i ličnu i državničku sreću - naveo je Vučić u čestitki mađarskom premijeru.

BONUS VIDEO - OBRAĆANjE VERNICIMA SA BALKONA: Govor patrijarha Porfirija posle sednice Arhijerejskog Sabora

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)

ODRŽIVOST U ENERGETSKOM SEKTORU: Zajedničkim naporima i sinergijom obezbedićemo bolju budućnost