VUČIĆ ČESTITAO MOHAMEDU BIN ZAJEDU: "Poštovani prijatelju, u Srbiji i dalje imate pouzdanog partnera"

Tanjug

14. 05. 2022. u 13:39

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas ličnu poruku vladaru Abu Dabija šeiku Mohamedu bin Zajedu Al Nahjanu u kojoj mu je čestitao na izboru za novog predsednika Ujedinjenih Arapskih Emirata.

ВУЧИЋ ЧЕСТИТАО МОХАМЕДУ БИН ЗАЈЕДУ: Поштовани пријатељу, у Србији и даље имате поузданог партнера

Foto: Novosti

- Ekselencijo, poštovani prijatelju, želim da vam uputim najsrdačnije čestitke na izboru za ovu najodgovorniju od svih dužnosti, uveren da ćete svojom mudrošću i iskustvom nastaviti da vodite vaš narod putem mira i svakog dobra i napretka. I u vremenima najveće tuge i izazova, život nas uči da moramo da nastavimo časnim putem slavnih prethodnika i predaka. Na tom putu nas uvek čekaju brojne obaveze i iskušenja, čineći uspon mnogo težim, ali i svaku pobedu i uspeh - mnogo većim i sjajnijim - navedeno je u poruci.

Vučić je rekao da je, "poznajući njegovu odlučnost, smirenost u donošenju odgovornih odluka i vrhunsko znanje nastalo na iskustvu u teškim vremenima, siguran da će voditi svoj narod u još bolju i perspektivniju budućnost", saopštila je Služba za saradnju s medijima predsednika republie.

- Koristim ovu priliku da vas još jednom uverim da ćete na tom putu i dalje imati Srbiju kao pouzdanog partnera i, pre svega, kao prijatelja koji ne uzmiče ni onda kada mnogi odustaju ili okreću leđa. Uz najbolje želje za svaku ličnu i državničku sreću i uspeh, primite, Ekselencijo, izraze mog najdubljeg uvažavanja - navodi se u poruci predsednika Vučića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (8)