POGLEDAJTE: Ovako Albanci brutalno krše sporazum koji su potpisali, a zapad ćuti (FOTO/VIDEO)

Novosti online

06. 05. 2022. u 20:12

"NOVOSTI" su došle u posed video snimaka na kojima se jasno vide vozila KBS u Severnoj Mitrovici.

ПОГЛЕДАЈТЕ: Овако Албанци брутално крше споразум који су потписали, а запад ћути (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Novosti

Inače, dolazak policije tzv. Kosova i bezbednonosnih službi na sever sa dugim cevima je zabranjen, bez odobrenja predsednika četiri srpske opštine i KFOR-a, te je jasno da je ovo samo još jedan čin provokacije.

 

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je danas o ovom upadu Albanaca na Sever Kosova.

- Nisu dobili saglasnost nijednog gradonačelnika sa Severa Kosova. Krše sve sporazume koje su potpisali. Baš ih briga za NATO, za potpisane sporazume, idu da provociraju Srbe kako bi izazvali incidente - istakao je Vučić.

Predsednik je još jednom skrenuo pažnju na ove snimke i fotografije, i rekao da niko neće da reaguje i baš briga sve za kršenje potpisanih sporazuma.

- Svaki incident jako dobro dokumentujemo, svaki napad na Srbe. Dokumentujemo kršenje svih sporazuma. Naša pozicija je nedovoljno snažna i jaka zato što smo prilično usamljeni u ovoj areni političkoj. Nemamo kome šta da kažemo, zato što su svi na drugoj strani. I poslednje pitanje u okviru ove druge tačke, a to je pitanje ulaska u međunarodne institucije. Priština hoće da uđe u Savet Evrope, i Nemačka ih je podržala. Mi ne možemo sebi da pucamo u nogu i unapred govorimo kakva će biti naša reakcija. O tome ćemo odlučivati u parlamentu - kazao je on.

BONUS VIDEO - RUSI IZVELI RAKETNI UDAR: "Kalibar" ispaljen sa fregate Crnomorske flote

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

ESTRADNI PENZIONERI: Ko preživljava, a ko prima 2.200 evra?